Andreas Mikkelsen leder i Australia

Rally Australia 2013
Andreas Mikkelsen (24) vant den første fartsetappen og ble nummer to på den andre, og leder etter første dag av VM-runden i Australia.

 

Volkswagen Motorsport-føreren leder dermed en VM-runde for første gang i karrieren. Men selv om nordmannen vet at det er langt igjen, er det lov til å legge seg til å sove med et smil om munnen.

– Det er selvsagt veldig moro å overnatte på førsteplass, og jeg tar med meg en positiv følelse inn i fortsettelsen. Men de neste tre dagene med rally blir den virkelige testen. Det er som tre forskjellige rally på rad. I morgen er det smalt og teknisk krevende, lørdag er det mer åpent landskap, før det hele avsluttes med full fart gjennom skogen søndag, sier han.

I og med at Andreas sin faste kartleser Mikko Markkula er sykmeldt med brudd i to ryggvirvler, har han med seg iren Paul Nagle i kartleserstolen i Australia.

¬ – To korte testdager, to gjennomkjøringer på shakedown og dagens to fartsetapper er alt vi har fått i bilen sammen. Men så langt virker samarbeidet veldig bra, og det er bare å krysse fingrene for at det vil fortsette, understreker han.

Selv om Andreas og Paul leder etter første dag, så er det jevnt bakover. Kris Meeke, som Paul Nagle var kartleser for tidligere, ligger bare 0,9 sekunder etter på andreplass. Mens teamkameratene i VW Motorsport, Jari-Matti Latvala og Sebastien Ogier, følger på tredje og fjerdeplass. Ogier kan for øvrig bli verdensmester i helga, selv om tre runder gjenstår.

– Hvis det er noe jeg kan gjøre for at Sebastien (Ogier) skal sikre seg tittelen her i Australia, så vil jeg være glad for å kunne bidra med det, slår Andreas fast.