Andreas Mikkelsen på andreplass

Rally Poland 2014
Andreas Mikkelsen reiste til VM-runden i Polen med mål om å komme på pallen. Han gjennomførte et av sine beste rallyløp noensinne, og kunne slippe jubelen løs over en meget sterk andreplass.

Bare regjerende verdensmester – og suveren leder av årets VM – Sebastien Ogier klarte å matche tempoet nordmannen holdt på de raske grusveiene i Polen. I store deler av løpet var de to teamkameratene i Volkswagen Motorsport i en klasse for seg, og vekslet på å lede løpet. Men da Andreas mistet bremsene på en av lørdagens etapper, fikk Ogier en luke som var umulig å tette igjen. Dermed handlet alt om å kontrollere inn til andreplass for Andreas og kartleser Ola Fløene. Og dette var en oppgave de klarte med glans. Andreplassen var aldri truet, og i mål var det over minuttet ned til Thierry Neuville på tredjeplass.

– Dette var andre gang i karrieren jeg kom på andreplass i en VM-runde – og også andre gang jeg er på pallen. For meg er dette et fantastisk resultat, og jeg ser på det som en ære at jeg utkjempet en jevn kamp med den regjerende verdensmesteren i store deler av konkurransen. Jeg klarte dessverre ikke å slå ham og vinne løpet til slutt, men målet mitt er at jeg en gang står øverst på pallen, sier en fornøyd 25-åringen.

Etter tre fjerdeplasser på rad, utalte en offensiv Andreas at målet var å ta en plass på pallen i Rally Polen. Måten han lyktes med målsettingen på, smaker også ekstra godt.

– Jeg skal nyte følelsen det er av å lykkes med det vi satte oss som mål for helga. På sikt har jeg sagt at jeg ønsker å komme på nivået til teamkameratene Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala, og i helga tok jeg et stort steg i riktig retning. Det gir meg trygghet og en god porsjon selvtillit å bevise at jeg kan holde et så høyt tempo gjennom et helt løp, sier han, som samtidig kunne gratulere sin kartleser Ola Fløene som for aller første gang i karrieren kom på pallen i en VM-runde.

Helgens løp ble nok en gang en maktdemonstrasjon fra Volkswagen Motorsport. Med første-, andre- og femteplass (Latvala) i løpet, og første- (Ogier), andre- (Mikkelsen)  og tredjeplass (Latvala) på den avsluttende powerstage-etappen, er det bare å slå fast at det tyske rallyteamet er suverene i årets VM. Med sin andreplass klatret Andreas opp på tredjeplass i VM-sammendraget med 83 poeng, og foran seg har han Ogier (166 poeng) og Latvala (116 poeng).

– Å kjøre for verdens beste rallyteam er utrolig inspirerende og motiverende. Jeg lærer mye av å være en del av det samme teamet som Ogier og Latvala, sier Mikkelsen, som nå tar en kort sommerferie før neste VM-runde i Finland i månedsskiftet juli/august.

 

Rally Polen

1.         Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen        2h 34m 02.0s

2.         Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (N/N), Volkswagen          + 1m 07.7s

3.         Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai  + 2m 13.5s

4.         Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN/FIN), Ford            + 2m 32.4s

5.         Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen            + 2m 33.1s

6.         Juho Hänninen/Tomi Tuominen (FIN/FIN), Hyundai      + 2m 49.9s

7.         Kris Meeke/Paul Nagle (GB/IRL), Citroën + 4m 27.9s

8.         Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai          + 4m 32.1s

9.         Henning Solberg/Ilka Minor (N/A), Ford   + 4m 59.0s

 

FIA World Rally Championship (WRC) sammenlagt

1.         Sébastien Ogier         166

2.         Jari-Matti Latvala      116

3.         Andreas Mikkelsen   83

4.         Mads Østberg            66

5.         Mikko Hirvonen         52

6.         Thierry Neuville        46

7.         Kris Meeke     38

8.         Elfyn Evans    36

9.         Martin Prokop           31

10.       Henning Solberg       24