Andreas Mikkelsen passerte nåløyet

andreas_mikkelsen_2011.jpgRallyføreren Andreas Mikkelsen (21) passerte nåløyet etter tre dagers intens testing sammen med 18 andre bilsportstalenter fra hele verden. Nå er han en av 12 som får plass på det prestisjefylte FIA Institute Young Driver Excellence Academy.

Gjennom FIA Institute har det internasjonale Bilsportforbundet (FIA) lansert en unik talentskole for 12 utøvere. Disse ble plukket ut blant 18 som har vært med på harde opptaktsprøver i Østerrike de tre siste dagene. Rallytalenten Andreas Mikkelsen (21) var en av de 12 som passerte det trange nåløyet.

– Nå er jeg utrolig glad. Det har vært tre utfordrende og vanskelige dager. Vi er blitt testet mentalt og fysisk, har måttet presentere oss selv og vært gjennom kjøring hvor vi er blitt målt både ferdighets- og fartsmessig. Jeg er utrolig godt fornøyd med å ha kommet gjennom nåløyet i konkurranse med talenter fra hele verden, forteller Andreas oppglødd. 

-Det er fantastisk at vi har fått en norsk fører i dette som er et meget spennende pilotprosjekt. Andreas leverte en meget sterk innsats under opptaktsprøvene, og han vil nå få en fantastisk ballast med seg i sin videre karriere, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Holm Jacob Matheson.

I løpet av de neste ni månedene skal de 12, som regnes som verdens fremste talenter uansett gren innen bilsporten, samles seks ganger. Under samlingene skal de få opplæring i alle områder som er viktig for en bilsportsutøver. Ikke bare det rent sportslige, men de skal også bygges opp til å takle media og de skal læres opp til å bli gode forbilder.
Det er Robert Reid fra Storbritannia og Alex Wurz fra Østerrike som leder den spennende talentsatsingen. Reid er tidligere verdensmester som kartleser for Richard Burns i rally, mens Wurz er tidligere formel 1-fører og vinner av det legendariske 24-timersløpet på Le Mans to ganger.

-Målet med akademiet er å sørge for at våre kommende stjerner ikke bare kjører fort, men også får opplæring på andre viktige områder som er nødvendige for å få suksess på toppnivå, sier Prof. Sid Watkins som er president for FIA Institute.

De 12 som får plass på akademiet er:

Kevin Abbring, 21 år, Nederland
Paul-Loup Chatin, 19, Frankrike
Albert Costa, 20, Spania
Alon Day, 19, Israel
Philipp Eng, 20, Østerrike
Robin Frijns, 19, Nederland
Timmy Hansen, 18, Sverige
Egon Kaur, 23, Estland
Andreas Mikkelsen, 21, Norge
Alexander Rossi, 19, USA
Richie Stanaway, 19, New Zealand
Stoffel Vandoorne, 18, Belgia