Andreas Mikkelsen retter blikket fremover

mikkelsen_sanremo_1.jpgAndreas Mikkelsen (21) kom ikke langt i helgens Sanremo Rally i Italia. Allerede på første fartsetappe fredag ettermiddag kjørte han ut og måtte bryte. Nå retter han fokuset mot neste helgs VM-runde i Frankrike.

-Det var ikke dette som var planen. Vi kom rett og slett litt for fort inn mot en venstresving og i tillegg var det grus på asfalten. Dermed skled vi ut av veien og rullet en gang rundt før vi landet på hjulene igjen. Slik er det enkelte ganger i denne sporten. Det er bare å rette blikket fremover og mot VM-runden i Frankrike, sier Andreas Mikkelsen.
Hans Ford Fiesta S2000 fikk ikke store skader, og planen var å starte løpet igjen på lørdag morgen. Men det viste seg at de hadde fått et hardt slag fra en stubbe under bilen på høyre side, under festet til kartleserstolen. Av sikkerhetsmessige årsaker valgte teamet dermed å trekke Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene fra videre kjøring.
Dermed reiser de to videre til Strasbourg i Frankrike der de skal kjør en test på mandag. Da er det en Skoda Fabia S2000 de to skal kjøre for å forberede seg til VM-runden neste helg.-Vi hadde jo håpet å få en en del flere mil på asfalt her i Italia som en oppkjøring til VM-runden. Men uansett ser vi frem til Rally Frankrike. Det skal bli morsomt å måle seg mot VM-førerne i S2000-klassen, sier Mikkelsen. Blant annet vil han møte de tre norske førerne Henning Solberg, Mads Østberg og Eyvind Brynildsen i den franske VM-runden.
Bilen Mikkelsen og Fløene skal kjøre vil bli drevet av Skoda Rally Team Italia. Dette teamet er tett knyttet til Skoda-fabrikken og britiske Guy Wilks kjører for teamet i IRC. Også fabrikksfører Jan Kopecky får service fra det italienske teamet i de løpene han kjører utenfor IRC. Bilen er nyeste versjon av Skoda Fabia S2000 med blant annet Evo 2-motor.

Skoda er ikke noe nytt bekjentskap for Mikkelsen og Fløene. De kjørte både Bohemia Rally i Tsjekkia og Costa Smeralda Rally i Spania med en slik bil i fjor, og i Spania gikk de helt til topps. I år har de kjørt en Ford Fiesta S2000 i den svenske VM-runden og i fem IRC-løp.

-Jeg ser ikke på et bilbytte på noe problem. Vi skal teste på mandag og jeg er sikker på at vi skal bli komfortable med bilen og teamet, mener Mikkelsen.

Årets utgave av Rally Frankrike er helt nytt for alle VM-førerne. Løpet er flyttet fra Korsika til Alsace-regionen inntil grensen til Tyskland. Løpet vil ha base i Strasbourg, og innledes med en startseremoni på torsdag kveld. Totalt skal det kjøres 20 fartsetapper før målgang neste søndag.