Andreas Mikkelsen tilbake i WRC-bil

a_mikkelsen_port_550.jpgI fjor ble han tidenes yngste poengplukker i en VM-runde i rally. I år har han konsentrert seg om den norske Subaru Cup og NM i gruppe N. Nå er supertalentet Andreas Mikkelsen (19) igjen tilbake i en WRC-bil.

Når VM-løpet Rally Polen starter 25.juni stiller et av verdens aller største rallytalenter, Andreas Mikkelsen, og hans kartleser Ola Fløene på startstreken med en Skoda Fabia WRC. Duoen som har levert utrolige resultater i sin Subaru Impreza med blant annet totalseier i Rally Sørland og South Swedish Rally skal igjen ut å bryne seg på de aller beste.

-Det skal bli fantastisk å komme bak rattet igjen i en WRC-bil. Nå føler jeg også at jeg virkelig er klar for det. Det siste halvåret med kjøring i gruppe N har helt klart gjort meg til en bedre fører, sier en entusiastisk Andreas Mikkelsen. NAF Motorsport Asker & Bærum-føreren har ikke kjørt WRC-bil siden i fjor høst.

Bilen Mikkelsen og Fløene skal kjøre er en Skoda Fabia WRC. Den eies av Bernhard Kongsrud, og ble sist kjørt av svenske Patrik Sandell i Rally Hedemarken i fjor. Etter det er bilen totalt overhalt og oppgradert med blant annet ny motor. Dette er den nyeste av de to Skoda WRC-bilene som Kongsrud eier. Under Rally Polen vil Mikkelsen ha servicefolk fra Skoda Motorsport i Tsjekkia.

-Vi skal kjøre en to dagers test med Skodaen i Norge neste uke. Foreløpig har jeg ikke prøvd den. Når det gjelder forholdene som venter i Polen så har jeg hørt at det skal være mye likt Rally Finland. Det vl si raske gode grusveier. Men selv om jeg vet lite om både bilen og veiene i Polen er målet er helt klart å kjempe om en poengplass, sier Mikkelsen. Det vil si at han må være blant de åtte beste. Med tanke på at både Petter og Henning Solberg samt Mads Østberg også er med i den ligaen, kan det bli fryktelig mye norsk i toppen av Rally Polen.

Så langt i år har Andreas Mikkelsen og Ola Fløene vunnet tre av fire runder i Subaru Cup. Mikkelsen leder også NM for gruppe N, og imponerte stort da han ble totalvinner av siste NM-runde, Rally Sørland. Lørdag førstkommende kjører duoen ny NM-runde med sin Subaru, Aurskog Høland Rally.

Mye kjøring og mye fysisk trening gjør at Mikkelsen stiller vel forberedt til Rally Polen. Den tidligere alpinisten og motocrosskjøreren har vært elev ved Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) og bruker fortsatt mye tid på å holde seg i fysisk form. Han har tidligere motocrossproff Roy Snellingen som personlig trener, og trener regelmessig ved Toppidrettssenteret i Oslo.

Når Mikkelsen og Fløene nå skal tilbake i det internasjonale rallysirkuset, er det både gode grunner og en langsiktig plan som ligger bak.

-Det er i hovedsak to grunner til at vi har valgt nettopp Rally Polen når Andreas skal kjøre WRC igjen. For det første er det et nytt løp, der alle stiller med samme forutsetninger og like lite kjennskap til veiene. At det er et nytt løp betyr også at det er viktig for Andreas å bli kjent med forholdene med tanke på fremtiden. Den andre grunnen er at vi mener at Andreas og Ola vil være konkurransedyktige med en Skoda Fabia WRC i dette løpet. Det er forholdsvis smale, men allikevel raske veier i løpet, sier manager Erik T. Veiby. Han ser på Mikkelsen start i Polen som et viktig skritt på veien mot en internasjonal karriere.

-Det er ingen hemmelighet at vi har lagt langsiktige planer, og Andreas kommer til å gjøre internasjonale opptredener også senere i år.

Sist Rally Polen var med i VM var helt tilbake i 1973. Løpet ble første gang kjørt helt tilbake i 1921, og bare Rally Monte Carlo har en lengre historie. Rally Polen har sin base i den lille byen Mikolajki som ligger nord/øst i Polen. Løpet innledes med startseremoni og en kort publikumsetappe torsdag 25.juni. Totalt skal det kjøres 17 fartsetapper på til sammen 352 km.