Andreas Mikkelsen vant Rally Australia

Andreas Mikkelsen (NOR), Anders Jaeger (NOR) celebrate the podium during the FIA World Rally Championship Australia 2016 in Coffs Harbour on November 19, 2016

Andreas Mikkelsen vant Rally Australia, og sikret seg sin tredje strake VM-bronse.

 

Norges fremste rallyfører blir dermed stående igjen som vinner i sitt siste løp for Volkswagen Motorsport. 27-åringen legger ikke skjul på at det var mye følelser i bildet.

– Jeg har opplevd mye sammen med Volkswagen Motorsport, og det er trist å konstatere at dette var det siste løpet sammen med denne fantastiske gjengen. Det er trist å tenke på at dette var det siste løpet for Volkswagen Motorsport. Jeg kommer til å savne dette teamet, men det er godt å tenke på at vi avsluttet på denne måten, sier Andreas med en aldri så liten tåre i øyekroken.

Å avslutte VW Motorsport-eventyret med seier, var en perfekt avslutning for Andreas og kartleser Anders Jæger. Nærmest fra start til mål ledet de årets siste VM-runde, og Andreas sikret seg sin tredje seier i VM-sammenheng. Selv om han øynet et lite håp om å klare sølv i mesterskapet, kan han ikke været skuffet over sesongavslutningen.

–  Det har vært en perfekt avslutning på sesongen. Jeg hadde ingenting å tape. Jeg gjorde det jeg kunne for å vinne løpet, og lyktes med det. Jeg tar med meg at jeg kjørte fra de siste fire års verdensmester. Dessverre klarte jeg ikke å ta VM-sølv, men jeg kan likevel ikke være skuffet. Jeg ønsket å gi VW Motorsport en seier i det siste løpet, og det føles godt å ha lykkes det, sier Andreas.

 

Rally Australia 2016

  1. A. Mikkelsen 2:46:05.7

2 .S. Ogier +14.9

  1. T. Neuville +1:12.6
  2. H. Paddon +1:26.7
  3. D. Sordo +1:28.3
  4. M. Østberg +1:41.5
  5. O. Tanak +3:04.3
  6. E. Lappi +7:32.3
  7. J. Latvala +7:56.9
  8. L. Bertelli +8:00.1