Andreas og Ola sammen igjen

WRC Rallye Schweden
VW Motorsportføreren Andreas Mikkelsen ser frem til å få med seg Ola Fløene i høyrestolen igjen under Rally Sardinia, som starter torsdag. Den norske rallyduoen tror en av nøkkelfaktorene til suksess på den italienske øya, er å unngå punktering på de tøffe grusveiene.

 

I halvannet år har 24-åringen fra Oslo hatt med seg finske Mikko Markkula i høyrestolen. Men personkjemien mellom de to var ikke den beste, selv om Markkula er en svært dyktig kartleser. Med så mye tid som fører og kartleser tilbringer sammen, må forholdet også fungere på det personlige plan. Derfor valgte Andreas å avslutte forholdet og hente tilbake Ola Fløene som kartleser.

– Det er virkelig godt å ha Ola tilbake i bilen. Vi har ikke fått testet sammen før Rally Sardinia, men jeg tror ikke det er noe problem. Vi kjenner hverandre så godt etter mange års samarbeid, og har bare vært fra hverandre bare en kort stund, sier Andreas.

Han forteller at de ikke kommer til å endre noe på notesystemet som han og Markkula utviklet sammen, bortsett fra at de kommer til å kommunisere på norsk i stedet for engelsk.

– Målet er å gjennomføre et feilfritt rally. Et topp-fem-resultat vil være bra. Jeg har analysert tidligere utgaver av Rally Sardinia, og da ser jeg at mange har punktert og har måttet bryte løpet. Derfor er det viktig å ikke gjøre noe dumt, samtidig som jeg tar vare å bilen, forklarer Andreas, som har startnummer 9 på sidevinduene i sin VW Polo R WRC.

Løpet på middelhavsøya utenfor Italia er for mange et av sesongens morsomste grusløp, selv om det er en utfordrende konkurranse både for førere og bilene. Med steikende sol fra skyfri himmel, blir det steikende hett også inne i bilen. I kombinasjon med at løpet har ett av VM-sirkusets lengste fartsetapper, så blir det viktig å holde hodet kaldt, selv om kroppen er glohet.

– Jeg ser spesielt frem til Monte Lerno-etappen, som består blant annet av Mickey´s Jump, som er et høydepunkt hvert år. Etappen er på nesten 60 kilometer, noe som er den lengste etappen vi har kjørt så langt denne sesongen. For meg spiller det liten rolle om etappen er kort eller lang, for jeg er i god fysisk form og takler lange etapper bra, sier Andreas, som ligger på tredjeplass i VM-sammendraget før årets sjette VM-runde.

Ola Fløene gleder seg som en liten unge til å ta plass i rallybilen ved siden av Andreas Mikkelsen igjen.

– Det har ikke sunket helt inn ennå. For en uke siden besøkte jeg Volkswagens Motorsports hovedbase i Hannover for første gang på over ett år. Det var nesten som en drøm. Det første jeg gjorde var hilse på mekanikerne som holdt på i verkstedet. Jeg fikk en varm velkomst. Jeg fikk mange gode skulderklapp fra mekanikere og ingeniører. Det var et emosjonelt øyeblikk, forteller Ola.