Andreas på "hjemmebane" i Tyskland

a_mikkelsen_arg2_12.jpgVM-runden i Tyskland blir som en hjemmebane for Andreas Mikkelsen når han i helgen igjen skal kjøre for Volkswagen Motorsport. Den tyske bilgiganten stiller denne gangen med tre biler.ADAC Rallye Deutschland er et spesielt asfaltløp, som Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene ser frem til å kjøre. Den regjerende mesteren i IRC, som også leder årets sesong, vet hva som venter han.

– Stedvis er det ganske røff asfalt, som er veldig hard for dekkene. I tillegg er det skumle kantsteiner enkelte steder. Dette blir en stor utfordring, sier 23-åringen, som gleder seg spesielt til å kjøre fartsetappene som går gjennom vingårdene.

– De smale etappene gjennom vingårdene skiller seg ut fra andre deler av løpet. Dette er etapper jeg ser spesielt frem til. VM-runden i Tyskland er hjemmebane for teamet, og dermed et spesielt løp for oss. Feltet i S2000-klassen er også bra, så det blir spenning i toppen, sier Andreas. Som vanlig har han med seg Sebastien Ogier som teamkompis. Men også den unge tyskeren Sepp Wiegand får sjansen til å kjøre for Volkswagen på hjemmebane.

– Rally Tyskland er absolutt et høydepunkt i våre forberedelse til WRC-sesongen neste år, hvor vi da vil være med for fullt i en Polo R WRC. For første gang denne sesongen stiller vi med tre biler i en VM-runde. Utfordrende fartsetapper i området rundt Trier vil gi sjåførene og hele teamet ytterligere viktige erfaringer for framtiden. Og selvsagt gleder vi oss til å konkurrere foran et så stort publikum og ønsker å levere en flott show til rallyfans i Tyskland, sier Volkswagen Motorsport direktør Jost Capito.

Mer om WRC: www.wrc.com
Andreas Mikkelsens hjemmeside: www.andreasmikkelsen.com