Andreas sikret VW mesterskapet

Rally Germany 2014
Med sin sterke tredjeplass under den tyske VM-runden i rally, sørget Andreas Mikkelsen for at Volkswagen Motorsport garantert får årets verdensmester.

Når fire VM-runder gjenstår er det bare de tre VW Polo-førerne Sebastien Ogier, Jari Matti Latvala og Andreas Mikkelsen som kan kjempe om VM-tittelen. Ogier leder med 187 poeng, og det er bare Latvala (143 poeng) og Mikkelsen (110 poeng) som har mulighet til å hente inn igjen forspranget til franskmannen, som er regjerende verdensmester. Mads Østberg på fjerdeplass har 74 poeng, og kan maksimalt få 186 poeng når sesongen er over.

– Jeg er veldig fornøyd med en ny pallplass. Tittelkampen tenker jeg ikke så mye på, men det er selvsagt hyggelig at det garantert blir en fører fra Volkswagen Motorsport som blir verdensmester også i år, sier Andreas Mikkelsen, som sammen med kartleser Ola Fløene fremstår som en av de mest stabile ekvipasjene i rally-VM for øyeblikket. På de ni VM-rundene så langt i sesongen har nordmannen følgende plasseringer: 7. (Monaco), 2. (Sverige), brutt (Mexico), 4. (Portugal), 4. (Argentina), 4. (Italia), 2. (Polen), 4. (Finland) og en tredjeplass i Tyskland nå i helga.

– Jeg fikk dessverre ikke kjørt løpet i Tyskland i fjor, og mye handlet derfor om å høste erfaring. Vi tok det steg for steg i helgen, og en tredjeplass til slutt er jeg veldig fornøyd med, sier 25-åringen etter sesongens første VM-runde på asfalt – og hans første pallplassering i en VM-runde på asfalt noensinne.

Andreas forteller at det var vanskelige forhold på de glatte veiene. Det fikk flere toppførere erfare, blant annet hans to teamkamerater som begge kjørt ut og måtte bryte da de ledet løpet.

– Utrolig synd for teamet at både Ogier og Latvala måtte bryte. Volkswagen Motorsport hadde store forhåpninger om å gjøre det bra på hjemmebane, men jeg håper min tredjeplass er et lite plaster på såret, sier han.

Løpet ble vunnet av Andreas Mikkelsens gode venn, belgieren Thierry Neuville – som dermed sikret seg både sin og Hyundais første seier i en VM-runde.

– Jeg unner virkelig Thierry denne seieren. Han var så nærme å vinne her i fjor, sier Andreas, som var en av de første som ga belgieren en seiersklem da han kjørte i mål på den siste fartsetappen.

Jost Capito, teamsjef for Volkswagen Motorsport, legger ikke skjul på at de er skuffet, men gleder seg likevel over Andreas og Ola sin tredjeplass.

– Vi var å nære å vinne på hjemmebane, men en liten feil fikk store konsekvenser. Det er slik som skjer i rally. Men etter å ha vunnet rekordmange 12 seire på rad, kan vi ikke være altfor skuffet over at seiersrekken blir brutt, selv om VM-runden i Tyskland ikke fremstår som vårt lykkeløp. Vi vant uansett en plass på pallen, og er glad for at Andreas og Ola ble nummer tre og sørget med det for at det garantert blir en VW Polo-fører som blir verdensmester, sier Capito.

 

VM-sammenlagt etter 9 av 13 løp:

1.         Sébastien Ogier         187

2.         Jari-Matti Latvala      143

3.         Andreas Mikkelsen   110

4.         Mads Østberg            74

5.         Mikko Hirvonen         73

6.         Thierry Neuville        73

7.         Elfyn Evans    57

8.         Kris Meeke     54

9.         Martin Prokop           37

10.       Henning Solberg       26