Andreas styrer mot VM-medalje

Rally Australia 2014
Volkswagen Motorsport gjorde rent bord under Rally Australia, og sikret seg med det fabrikkmesterskapet. Med 3. plass i helgens VM-runde, festet Andreas Mikkelsen et enda bedre grep om bronsemedaljen i VM når tre VM-runder gjenstår.

 

Sammen med kartleser Ola Fløene kunne Andreas Mikkelsen for fjerde gang denne sesongen klatre opp på seierspallen etter en VM-runde. Og denne gangen fikk han selskap av teamkameratene Sebastien Ogier som vant, og Jari-Matti Latvala som ble nummer to. Dermed beslagla Volkswagen Motorsport samtlige plasser på pallen.

– Hvilket løp for hele teamet! I forrige VM-runde sørget vi for at det garantert blir en av oss tre som blir verdensmester, og denne gangen ble vi nummer en, to og tre – og sikret med det Volkswagen Motorsport årets fabrikkmesterskap. Jeg er utrolig glad på vegne av mekanikerne, ingeniørene og alle andre i teamet som har gjort dette mulig. Ikke bare i dette løpet, men gjennom hele sesongen, sier Andreas Mikkelsen med et bredt smil – vel vitende om at han tilhører verdens beste rallyteam, samtidig som han har fått sitt store gjennombrudd som en av verdens aller beste rallyførere denne sesongen.

Slik situasjonen er nå, ser det ut til at Volkswagen Motorsport kommer til å gjøre rent bord også i VM-sammendraget. Når tre VM-runder gjenstår leder Ogier med 214 poeng, Latvala på andreplass har 164 poeng, mens Andreas på tredjeplass står med 125 poeng. Ned til Mikko Hirvonen er det blitt et gap på hele 42 poeng.

– Målet mitt før løpet var å forsvare tredjeplassen i sammendraget. At jeg reiser hjem med min fjerde pallplassering – og samtidig øker avstanden ned til fjerdeplassen i sammendraget – er helt fantastisk, sier 25-åringen, som før de siste seks etappene kun konsentrerte seg om å fullføre løpet.

– Jeg var fanget i ingenmannsland. Vi hadde et stort forsprang på Kris Meeke på fjerdeplass, samtidig som vi ikke kunne gjøre noe med de to bilene foran oss. Derfor handlet alt om å kjøre i vårt eget tempo og ikke gjøre noen feil, slik at vi kunne kontrollere inn til tredjeplass, forteller han.

Neste VM-runde er i Frankrike første helga i oktober, og da har Sebastian Ogier muligheten til å bli verdensmester på hjemmebane. Årets VM-sesong avsluttes med Rally Spania siste helgen i oktober og Wales Rally GB 14.-16. november.

Viasat Sport sender fra siste dag av Rally Australia kl.16.00 i dag, søndag.

Rally Australia

1.         Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen        2t 53m 18.0s

2.         Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen            + 6.8s

3.         Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (N/N), Volkswagen          + 1m 18.0s

4.         Kris Meeke/Paul Nagle (GB/IRL), Citroën + 1m 44.0s

5.         Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN/FIN), Ford            + 1m 53.6s

6.         Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai          + 2m 56.2s

7.         Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai  + 4m 28.2s

8.         Elfyn Evans/Daniel Barritt (GB/GB), Ford + 5m 10.0s

9.         Robert Kubica/Maciej Szczepaniak (PL/PL), Ford            + 6m 39.8s

10.       Chris Atkinson/Stephane Prevot (AUS/B), Hyundai        + 9m 29.4s

 

FIA World Rally Championship (WRC), sammenlagt

1.         Sébastien Ogier         214

2.         Jari-Matti Latvala      164

3.         Andreas Mikkelsen   125

4.         Mikko Hirvonen         83

5.         Thierry Neuville        79

6.         Mads Østberg            74

7.         Kris Meeke     67

8.         Elfyn Evans    61

9.         Martin Prokop           37

10.       Henning Solberg       26