Andreas tilbake i Irland

a_mikkelsen_irl_12_1.jpgAndreas Mikkelsen la som uerfaren sjåfør mye av rallygrunnlaget sitt i Irland. Nå returnerer Skoda-føreren til øya for første gang siden 2007 – denne gang som regjerende IRC-mester og leder av årets mesterskap.

Circuit of Rally Irland er sesongens tredje IRC-runde. Andres deltok i flere runder av det irske asfaltmesterskapet da han var 18 år. Han tok blant annet en tredjeplass i det løpet som nå står på IRC-kalenderen. Etter ha høstet mange erfaringer som ung rallyfører på øya, returnerer han nå som en fører alle konkurrentene i IRC har som mål å slå.

– Jeg deltok noen runder i det irske asfaltmesterskapet, og etappene og atmosfæren var fantastisk. Derfor ser jeg virkelig frem til å komme tilbake. Jeg forventer at det vil være typiske irske asfaltveier, noe som betyr raske, humpete, smale veier, med grus enkelte steder, og ordentlig glatt hvis det er vått. Vi finner ikke tilsvarende veier i noen av de andre IRC-løpene. Jeg tror det vil bli et bra rally for oss, for dette passer kjørestilen min, sier Andreas.

I likhet med i 2007, er det Ola Fløene som sitter i kartleserstolen. Andreas håper at hans detaljerte notesystem, som inneholder inntil ni separate beskrivelser, uttalt på enten norsk, svensk eller engelsk – alt avhengig av hva som er raskest for Ola å uttale – vil kunne bli avgjørende.

Den tredje IRC-runden for sesongen, kan skilte med det sterkeste startfeltet hittil. Åtte S2000-biler stiller til start, hvorav fem Skoda Fabia S2000, som blir kjørt av Andreas, Juho Hänninen, Jan Kopecky, Sepp Wiegand og Robert Barrable.

Løpet har sin base i sentrum av Belfast i Nord-Irland. Det hele braker løs langfredag med en superspesialetappe, og to ordinære etapper, som begge kjøres to ganger. Totalt er det 78,54 kilometere med fart den første dagen. De siste to foregår etter mørkets frembrudd.
Lørdag er det 10 etapper som står på programmet. Først tidlig på kvelden er de i mål, etter til sammen 221,47 kilometer med fart.

Mer om IRC: www.ircseries.com

Andreas Mikkelsens hjemmeside: www.andreasmikkelsen.com