Andreplass til Dennis Olsen i Ungarn

Olsen sikret seg viktige poeng i sammendraget og økte forspranget i rookie-mesterskapet etter strålende opphenting på Hungaroring.

Etter et spennende og begivenhetsrikt løp endte Dennis Olsen opp med en andreplass i helgens løp i Porsche Supercup på Hungaroring utenfor Budapest – rett bak teamkamerat og erkerival Michael Ammermüller.

På lørdagens kvalifisering kjørte Dennis inn til en tredjetid bak britiske Dan Cammish og Ammermüller som tok pole position.

– Sånn løpet utviklet seg er jeg veldig fornøyd med denne andreplassen. Jeg skulle gjerne utfordret Ammermüller om seieren, men det er enda mange løp igjen av sesongen, sier Dennis. 

Etter en litt uheldig start havnet han på fjerdeplass bak polske Robert Lukas, og med helt like biler kan forbikjøringer være en stor utfordring. Dennis kom seg imidlertid forbi polakken etter noen runder, og da startet han jaktet på de to i tet. Mot slutten av løpet kom han seg også forbi britiske Cammish på mesterlig vis, men det var ikke tid til å ta opp kampen med Ammermüller.

– Jeg hadde et veldig bra tempo inne i dag, og hadde jeg fått en litt bedre start er jeg overbevist om jeg kunne kjempet om seieren, sier Olsen.

Andreplassen sikrer Olsen viktige poeng i sammendraget. Etter søndagens løp leder Ammermüller mesterskapet sammenlagt med 14 poeng foran Olsen. I rookie-mesterskapet for førsteårsførere har imidlertid nordmannen en solid ledelse foran australske Matt Campbell.

Porsche Supercup tar nå noen ukers sommerferie før det skal kjøres to løp på legendariske Spa-Francorchamps i Belgia den siste helgen i august.

– De løpene gleder jeg meg veldig til. Spa er en av mine absolutte favorittbaner, og stemningen der er helt fantastisk, avslutter Olsen.