Andreplass til Evjen i Östersund

Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal fikk en strålende start på årets sesong i Rally X on Ice, da han kjørte inn til en andreplass i åpningsløpet i svenske Östersund.

Rally X on Ice består av fire løp. Åpningsløpet i Östersund i dag, Höljes den 10. februar, Ål den 25. februar og Gol den 3. mars. Dette er rallycross på is, og med et meget sterkt og internasjonalt startfelt.

Sondre Evjen, som har to sesonger bak seg i RX2, er en av forhåndsfavorittene, og han innfridde i dagens løp i Östersund. Men starten på dagen gikk ikke så bra.

– Jeg slet med startene i innledende omganger, så jeg var på en ellevteplass totalt etter omgangene, forklarer føreren fra NMK Gol.

I semifinalen skulle det imidlertid gå bedre. Sondre Evjen gikk i alternativsporet, den såkalte jokeren, på den aller første runden og fikk deretter kjøre sitt eget spor resten av semifinalen. Til tross for dårlig sikt kom han seg opp på en andreplass, og hadde sikret seg et godt startfelt i finalen.

– Også i finalen gikk det bra. Det var en tøff fight, men jeg klarte til slutt en andreplass. Det er jeg veldig fornøyd med.

Det var til slutt svenske Oliver Eriksson som vant løpet i Östersund, foran Sondre Evjen og med franske Cyril Raymond på en tredjeplass. Det neste løpet går på VM-banen i Höljes om en uke.

– Jeg gleder meg veldig til løpet i Höljes. Den banen er fantastisk om sommeren, og jeg tror den er like morsom om vinteren. Men høydepunktet for meg blir løpene på hjemmebane i Ål og Gol. Da blir det folkefest, og jeg satser på å fortsette med de gode resultatene fra denne helgen, avslutter Sondre Evjen.