Andreplass for Siljehaug

Mads Siljehaug (22) fra Lillehammer kjørte denne helgen den andre runden i Blancpain Endurance Series i GT3 på selveste Silverstone i England. Blancpain Series er et av de mest prestisjefylte GT mesterskapene i verden.

Mads kjører for det tyske teamet Reiter Engineering og de er tre sjåfører på bilen, en Lamborghini Gallardo V10 med 600 hk. Løpet på Silverstone var et 3 timers løp og de tre sjåførene kjôrer en time hver. De to andre på bilen som Mads kjører sammen med er Lenny Marioneck (29) fra Tyskland og Patrick Niederhauser (26) fra Sveits.

Reiterteamet ankom banen med blandede følelser og stor respekt for banen og alle visste at det ville bli en stor utfordring og knallhard jobbing for å få med seg poeng herfra. Denne banen favoriserte absolutt ikke bilen da banen har få rettstrekker og mange krappe svinger og sjikaner. Lamborghinien til Reiter fungerer best på typiske fartsbaner som Monza og Spa da den mangler mye på aerodynamikk sammenlignet med de helt nye fabrikksbilene.

Dette viste seg tidlig på treningsrundene, så teknikerteamet og sjåførene måtte jobbe iherdig med oppsettet på bilen for å tilpasset den best mulig banen. Det som fungerte best var å sette opp bilen veldig stiv, men det førte samtidig til at den ble veldig nervøs og vanskelig å kjøre.

Mads skulle kjøre første kvalifiseringsrunde Q1 denne gangen. Her har de 15 min på seg til å sette en god rundetid som blir gjeldende for starposisjon til løpet. Han fant seg aldri en god posisjon på banen og fikk aldri gjennomført en hel runde uten forstyrrende trafikk. Det var en meget frustrert og skuffet pilot som kom inn i pit med kvaltid på 1.59.5

Lenny kjørte Q2 og med han fungerte det godt og han satte en god runde på 1.58.1

Patrick kjørte veldig godt på Q3 og satte bestetid av de tre på sterke 1.57.4

Samlet fikk de 1.58.3 og 26. startspor i løpet av 50 biler.

Av de 50 bilene konkurreres det i flere klasser og de fleste kjører i PRO klassen som er rene fabrikksteam fra eks. Ferrari, Mercedes, Bently, Aston Martin, BMW, Lamborghini etc. og består av kun helproffe godt betalte fabrikksførere og tidligere Formel 1 sjåfører. Reiter konkurrerer i Silver Cup som er private team og førere som ikke er betalte.

 

På løpet kjørte Lenny første timen og startet nr. 26 i feltet og nr. 4 av de som kjørte i Silver Cup. Han startet fra en vanskelig posisjon midt i feltet, men kjørte veldig fornuftig og godt og gjennomførte uten uhell og kunne overlevere bilen etter en time til Mads. De hadde et godt timet pit- stop og Mads kunne kjøre ut som nr. 24 totalt, men fortsatt nr. 4 i Silver Cup.

Mads fortsatte i samme stil med fornuftig kjøring og jevne runder uten uhell og kunne etter sin time kjøre inn til omtrent samme posisjon som han overtok bilen.

Patrick var sist ut, kjørte jevnt fort uten å ta sjanser. De lå lenge an til å få en 4. plass, men på slutten var det to biler i Silver Cup som fikk problemer, en mista bakhjulet og en annen fikk tidsstraff, så da var det duket for pallen og 2. plass med litt stang inn.

Neste løp for Mads og teamet er på Paul Richard i Frankrike 01. og 02. Juni som er et 6 timers nattløp.