Andreplass i Monaco Kart Cup

dennis1-12.jpg14 år gamle Dennis Olsen fra KNA Varna viste ingen respekt for konkurrentene og ledet finalen to ganger under Monaco Kart Cup. Det holdt ikke helt til mållinjen, men andreplass, bare slått av hjemmeføreren Herve Lelerc i dette prestisjefylte løpet står det imidlertid stor respekt av.

– Han som vant var raskere, og dermed lite å gjøre med. Men jeg er kjempefornøyd med resultatet, sier Dennis.

Løpet som hadde 54 deltakere fra hele verden i klassen KF3, gikk i havneområdet i Monaco, på deler av banen vi kjenner fra Formel 1. Dennis åpnet med en tredjeplass under treningen, og ble nummer 12 i kvalifiseringen. I det første heatet kom han godt ut, men ble blokkert i en sjikane, der flere av kjørerne smalt sammen på den trange banen. Han kom seg videre og tok niendeplass. I det andre heatet ble det en åttendeplass.

I prefinalen startet han som sjettemann. Kjørte meget godt, og tok seg helt opp til andreplass. Han fikk også med seg den beste rundetiden av samtlige deltakere. I selve finalen som gikk i øsende regnvær tok han ledelsen fra start og holdt den helt til finalen ble stoppet grunnet en massekrasj.

– Jeg er veldig godt fornøyd med kjøringen min i prefinalen, og la grunnlaget for finalen der, sier Dennis.

Under restarten stakk igjen Dennis i tet. Men da banen etter hvert tørket opp, passet ikke drevingen på hjulene, slik at Dennis tapte fart på langsidene. Han beholdt ledelsen i ni runder, men passerte mållinjen som andremann, bare slått av Monaco-kjøreren Charles Leclerc.

– Banen tørket opp litt for fort, slik at Dennis tapte litt på langsidene. Men, vi er tross alt storfornøyd med prestasjonen denne helgen, sier pappa Roy Espen Olsen. Som nå ser frem til nye løp. Allerede neste helg i Bragai Portugal, deretter Kerpen i Tyskland og så Las Vegas.