Andreplass i South Swedish Rally

S_Furuseth_15_SouthSw
Det tradisjonsrike South Swedish Rally ble i år ble arrangert for 40. gang, og var tellende i det svenske mesterskapet. Løpet var et todagers løp i området rundt Karlskrona med totalt 10 fartsetapper på grusveier hvor 3 av disse ble kjørt fredag kveld.

Som eneste norske deltaker stilte NMK Gardermoen føreren Sindre Furuseth og kartleser Øyvind Beckstrøm opp med sin Renault Twingo R2. Etter mye tekniske problemer med sin nye bil i starten av sesongen, har det blitt litt for lite kjøring. Derfor har Sindre Furuseth og hans team bestemt seg for å kjøre de resterende rundene i det svenske mesterskapet i tillegg til det norske. Etter seieren i NM runden Rally Sørland for tre uker siden var dessuten teamet veldig motivert for å måle seg mot de aller beste på den andre siden av grensen.

I det svenske mesterskapet kjører de førere som er 25 år gamle eller yngre i sin egen SM-klasse, og ettersom Sindre bare er 21 år var det i denne juniorSM klassen han skulle konkurrere i. Alt fungerte perfekt på fredagens tre fartsetapper og de to kunne ta kvelden med en klar 2.plass i klassen kun slått av Junior-EM leder Emil Bergkvist som ved en sjelden anledning hadde fått muligheten til å kjøre et løp i sitt hjemland.

Bilen fungerte også perfekt hele lørdagen, men kjøringen og dermed etappetidene ble noe mer varierende. Det ble noen andre, tredje og fjerdeplasser på fartsetappene, men de fikk også en etappeseier på SS8. Sindre slet også litt med forkjølelse, men mente at det ikke hadde noen betydning for kjøringen.

«Grusen her i Sverige er helt annerledes enn i Norge, og det er veldig uvant.  Løsgrusen på veien er som kuler og grepet varierer fra godt til nesten ikke grep i det hele tatt» sa Sindre i et radiointervju på formiddagen.

De litt ujevne etappetidene gjorde at Mattias Adielsson som forøvrig også kjører Junior-EM stadig tok innpå, og det utviklet seg til å bli en sekundstrid mot slutten av løpet. Sindre og Øyvind sitt forsprang var så lite som 2,7 sekunder foran den siste fartsetappen. De to nordmennene holdt hodene kalde og kjørte bortimot perfekt på de drøye 8 kilometerne og slo Adielsson med 2 sekunder på etappen. Hele teamet kunne dermed juble over nok et oppløftende resultat.

«Jeg setter denne andreplassen høyt, for jeg vet at konkurransen her i Sverige er minst like hard som hjemme i Norge» sa en veldig fornøyd fører på målrampen i Karlskrona.

I tillegg til Emil Bergkvist som vant juniorklassen, var Mattias Ledin som vant seniorklassen også foran Sindre og Øyvind på totallisten. De ble dermed tredje raskeste totalt blant de 13 startende R2 bilene.

Neste løp for Sindre og hans team er NM-runden Aurskog-Høland Rally 6. juni.