Andreplass i Tyskland

d_olsen_2012.jpgDennis Olsen viste igjen at han blir en sterk utfordrer til tittelen Tysk Mester i karting. Etter helgens løp ligger han på en god 2 plass etter at to av fem runder er kjørt.

I fjor ble han Tysk Mester i klassen for juniorer. I år kjører han i klasse KF2 for de litt mer erfarne førerne, og viser også her at han henger godt med i toppen. Helgens løp ble kjørt i Wackersdorf og var 2. runde av i alt 5 løp.

Fordi EM skal gå på samme bane om bare 2 uker var det denne gang rekordhøy deltagelse, og hele 76 førere var med i klassen. På tidskvalifiseringen ble han nr 6. Det var såpass tett blant de beste at ikke engang tusendels sekunder kunne avgjøre start posisjonen til Dennis.

– På kvalifiseringen var det tett og jeg hadde faktisk på tusendels sekund samme tid som 5. mann. For å skille oss måtte vi ta nest beste runde og der var han kun ett fattig tusendel raskere en meg, sier Dennis.

I det 1. heatet kjørte han seg inn til en god 2. plass. Etter noen små justerringer på karten vant han de to neste innledende heatene og kunne starte i pole position i finale 1. Dennis tok starten og ledet, men en kranglete eksosventil i motoren gjorde at han mistet litt motorkraft og kom inn på en 6. plass.
Han startet derfor i 6. startspor i finale 2 og måtte jobbe seg hardt igjennom feltet. I mål kjørte han seg inn til en flott 2. plass og ligger nå sammenlagt som nr 2 i Mesterskapet.

– Det tok litt tid å komme seg opp til 2 plass og lederen av løpet hadde fått seg en god luke. Jeg kjørte innpå lederen av løpet og satte gode rundetider men det var ikke nok til at jeg tok han igjen. Jeg er fornøyd med at jeg nå ligger godt an sammenlagt, sier en glad Dennis på telefon.

Neste løp blir EM som går på samme bane om bare 2 uker.