Andreplass til Møller Bil Motorsport

moller_16_09_2
Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife.

 

Det norske teamet med en Audi TT 2,0 TFSI startet dagen med å ta pole position i klassen for biler med toliters turbomotorer. Kvalifiseringen foregikk imidlertid ikke uten dramatikk. En punktering gjorde at Atle Gulbrandsen traff autovernet, og mekanikerne fikk en travel jobb med å få bilen klar til løpsstart.

 

– Gutta gjorde en kjempejobb, og rett før løpet skulle starte var bilen klar og hjulkontroll var gjennomført. Det er slike situasjoner som setter spesielt våre gjestemekanikere fra Møller Bil på prøve, men nok en gang løste de situasjonen uten problemer, forteller Håkon Schjærin.

 

Atle Gulbrandsen startet løpet fra tet, men ble forbikjørt av en Andreas Gulden i en Seat Leon på den første runden. Etter sju runder ble bilen fylt med røyk innvendig, og teamet tok derfor inn bilen en runde tidligere enn planlagt.

 

– Det viste seg at det kun var dekkrester som hadde lagt seg på eksosen, så det var ingen dramatikk.

 

Håkon Schjærin tok så over rattet og gjennomførte et godt stint. Schjærin tok innpå Guldens teamkamerat, Seats fabrikksfører Jordi Gené, og hadde blant annet en veldig sterk sisterunde før neste depotstopp. Takket være denne kom Kenneth Østvold ut i ledelse, men hadde da Gulden rett bak seg igjen. Østvold ble først forbikjørt, men begynte etter hvert å ta innpå lederbilen igjen.

 

Men en runde før mål måtte det norske teamet ha et ekstra depotstopp for å fylle bensin, ettersom de hadde gått inn en runde tidligere enn planlagt ved første depotstopp. Dermed ble det til slutt en andreplass i klassen.

 

– Uten det siste depotstoppet kunne dette ha blitt skikkelig spennende. Kenneth tok innpå lederbilen og kunne kanskje ha tatt seg forbi og opp i ledelse. Men uansett er vi godt fornøyd med en andreplass, og nok en gang er det bare å ta av seg hatten for strålende mekanikere, avslutter Håkon Schjærin.