Andreplass og brutt løp for Rustad

36.jpgTommy Rustad kjørte inn til en flott andreplass, foran sine argeste konkurrenter i kampen om årets STCC-tittel, i dagens første løp i Karlskoga. Men i det andre løpet måtte han bryte etter å ha vært påkjørt to ganger.-Dagen ble ikke helt som ønsket. Planen var å redusere avstanden frem til Fredrik Ekblom og Rickard Rydell i sammendraget, men da har man ikke råd til å bryte løp, sier Rustad som lå på tredjeplass sammenlagt foran dagens to løp på Gelleråsbanen i Karlskoga.

-Men jeg gir meg ikke i kampen om årets tittel. Det er fortsatt muligheter, sier Volvos fabrikksfører.
-Jeg er veldig godt fornøyd med kvalifiseringen, og med det første løpet. Mern i det andre gikk det galt helt fra start.

Rustad kjørte inn til nest beste kvalifiseringstid på fredag ettermiddag, og hadde dermed andre startspor ved siden av Richard Göransson i første løp. Rustad fikk en god start og la seg inn på andreplass. Der lå han helt til målflagget.

-Jeg gjorde aldri noe forsøk på å ta opp kampen mot Göransson. Jeg hadde Rydell og Ekblom bak meg, og det var det viktigste, sier Rustad. Nå skulle det etter hvert vise seg at også Göransson er i ferd med å kjøre seg inn i sammenlagt-kampen etter at han vant begge løpene i dag. Det har ingen fører klart siden Tommy Rustad gjorde det samme på Vålerbanen i 2009.

Med andreplass i første løp fikk Rustad 7. startspor i det andre. Et vanskelig utgangspunkt, og det ble trøbbel allerede i tredje sving for Volvo-føreren.

-Jeg ble påkjørt. Jeg vet ikke av hvem, men jeg forsvant ut på gresset og kom inn langt bak de beste. Løpet var mer eller mindre ødelagt allerede der.
Men det skulle bli mer trøbbel for Rustad. Noen runder senere ble han påkjørt igjen, denne gangen av Martin Öhlin.

-Han hadde bra tempo, og jeg ga ham plass i en sving ettersom jeg lå så langt bak at det ikke var stort å kjøre for. Men han kom altfor fort inn i svingen og traff forhjulet mitt.

Det endte med punktering og dermed måtte Tommy Rustad bryte.

Nå er Rustad på 4. plass sammenlagt. Han er 40 poeng bak Fredrik Ekblom som leder.
-Jeg har ikke gitt opp kampen om tittelen ennå. Det er tre runder og seks løp igjen. Det vil si 150 poeng å kjøre for så muligheten er der.

Neste STCC-runde kjøres på danske Jyllandsringen om to uker. Der har Tommy Rustad og Volvo god statistikk.
-Det er en bane vi har gode minner fra. Jeg vant der i fjor, tok en andreplass der i vår og har hatt pole position der to ganger. Jeg går absolutt for seier der, sier Tommy Rustad.

Resultat 1. løp
1. Richard Göransson, BMW
2. Tommy Rustad, Volvo + 1,052
3. Fredrik Ekblom, Volkswagen + 1,574
4. Johan Kristoffersson, Volkswagen + 2,021
5. Rickard Rydell, Chevrolet + 2,608

Løp 2
1. Richard Göransson, BMW
2. Johan Stureson, BMW + 2,849
3. Roger Eriksson, SEAT + 6,335
4. Rickard Rydell, Chevrolet + 6,991
5. Fredrik Ekblom, Volkswagen + 7,501

Poengstilling STCC etter 6. runde
1. Rickard Rydell (S), 154
2. Fredrik Ekblom (S), 149
3. Johan Sturesson (S), 117
4. Tommy Rustad (N), 114
5. Richard Göransson (S), 105