Andreplass på Nürburgring

mollerbil-2.jpgMøller Bil Motorsport kjørte inn til andreplass etter et spennende løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring lørdag.

– Dette var utrolig deilig, og vi må takke hele teamet, samarbeidspartnere og fans for støtten. Dagens andreplass kom etter et fantastisk lagarbeid, sier teamsjef og sjåfør Håkon Schjærin.
Møller Bil Motorsport startet dagen med en litt vanskelig kvalifisering. Det var fuktig på banen etter regn, og da det norske Audi-teamet skulle sette sin beste rundetid begynte det å regne igjen. Dermed ble det bare åttende startposisjon.

Det var Kenneth Østvold fra Ottestad som startet løpet, og unggutten kjørte solid og var oppe på en femteplass da Håkon Schjærin tok over rattet på teamets Audi TT 2,0 TFSI. Flisa-karen fortsatte det gode tempoet og kom seg opp på fjerdeplass før Atle Gulbrandsen tok over. Gulbrandsen, fra Hamar, jaget bilen på tredjeplass mot slutten av løpet, og da det gjenstod en runde var han bare tre sekunder bak tredjeplassen.

– Da bestemte jeg meg for å forsøke å komme forbi på den siste runden, og jeg nærmet meg litt for hver sving. Plutselig tok vi imidlertid igjen bilen på andreplass også, som vi kjørte mye fortere enn. Jeg begynte å planlegge et forbikjøringsforsøk, men akkurat da krasjet de to bilene foran meg. Begge kunne fortsette, men jeg var nå oppe på tredjeplass, bare noen centimeter bak andreplassen. Og helt mot slutten av den siste runden fikk den bilen plutselig problemer, og dermed fikk jeg servert andreplassen på et sølvfat. Men jeg tror uansett at jeg skulle ha klart å komme meg forbi og opp på andreplass, sier Atle Gulbrandsen.

Fra fjerde til andreplass på den siste runden er ikke daglig kost, og dermed ble det stor jubel blant mekanikere, gjestemekanikere, teammedlemmer og gjester. Mekanikerne gjorde som vanlig en strålende innsats, og Møller Bil Motorsport hadde perfekte depotstopp. Bilen fungerte også feilfritt, og takket være god drivstofføkonomi klarte det norske teamet seg med kun to depotstopp.
– En andreplass er nesten som en seier for oss. Vi kjører tross alt bare halvparten av løpene, og vet at vi ikke har den raskeste bilen. Men når alle gjør en strålende jobb som i dag, viser vi at alt er mulig, sier Schjærin.
Som alle de andre løpene i VLN-mesterskapet gikk også lørdagens løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Løpet varte i fire timer, og anslagsvis 30 000 tilskuere var på plass. Løpet kan sees om noen dager på den tyske TV-kanalen Sport1 (DSF). Alle resultater ligger ute på www.vln.de
Resultater i klasse SP3T:
1. Christian Krognes, Dominik Brinkmann og Ulli Andreé, Volkswagen Scirocco (nummer 20 totalt)
2. Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, Audi TT (nummer 22 totalt)
3. Maik Rosenberg og Mike Jäger, Volkswagen Scirocco (nummer 23 totalt)