Andreplass på to punkterte hjul!

RX pallen SWE 14
Med to punkterte hjul og en finale fylt med heftig kjøring klarte Andreas Bakkerud og kjempe seg til en svært sterk andre plass under helgens svenske VM-runde i Rallycross. – Helt utrolig! Vi fikk maksimalt ut av helgen, forteller en svært fornøyd Andreas Bakkerud.

Helgens løp i svenske Høljes er sesongens høydepunkt for både publikum og sjåfører.

Over 35000 mennesker fant veien ut i de svenske skogene bare en times kjøring fra Trysil. Til start var det nok engang rekord i klassen SuperCars, med over 40 biler til start.
Vanligvis betyr det at uhell ikke må skje om du skal kunne kjempe i toppen, slik var det imidlertid ikke for Andreas Bakkerud denne helgen:
– Vi punkterte i to av fire innledende omganger. Normalt sett ville det vært krise, men vi kjempet hardt i helgen og klarte og holde farten oppe selv på tre hjul, sier Bakkerud.

Punkterte i to innledende omganger
Øvelse gjør som kjent mester, og Bakkerud fikk bruk for lærdommen i en svært tøff finale:
– Jeg gav alt jeg hadde, og kom veldig godt ut fra start i finalen og lå som nummer to og i posisjon til å kjempe om seieren da jeg punkterte. Der og da bestemte jeg meg bare for å gi alt jeg hadde, og kjempe helt til målflagget, sier Bakkerud. Men dramaet var absolutt ikke over: Etter tre runder på tre hjul punkterte Bakkerud på ytterligere ett hjul, men maktet og komme i mål til en svært sterk 2 plass, bak Mathias Ekstrøm og foran Petter Solberg.

– Det lukter champagne av kjøredressen igjen, og det er alltid et godt tegn. Vi har nå vært på pallen i 4 av 5 løp så langt i sesongen, og er med å kjemper helt i toppen av begge VM mesterskapene. I teammesterskapet leder vi nå suverent, og i førermesterskapet begynner vi å bli en tet trio med meg Petter Solberg og min teamkompis Reinis Nitiss. Jeg tror det vil stå mellom oss når tittelen skal deles ut i Argentina i November, sier Bakkerud med et smil.

Teamet har tøffe tider. Forrige helgs løp under tøffe værforhold i Finland ga mekanikerne en stor jobb, og også etter denne helgen ble det mye å reparere. Allerede på tirsdag reiser teamet til Belgia for den sjette VM-runden. Når løpet er ferdig der på Søndag kveld har de bare 28 timer før båten med bilene går til Canada. – Jeg har det absolutt beste teamet i ryggen. Mekanikerne gjør en fabelaktig jobb. Helgens løp var tøft, og det er en kamp hele veien fra start til mål, sier Bakkerud som også hadde en utrolig støtte fra sine fans i helgen.

RX  Bakkerud fans SWE 14

Over 200 blåkledde Bergensere fylte halve VIP tribunen og motiverte Bakkerud til å yte sitt aller beste når det gjaldt som mest: – En av mine sponsorer sa til meg på Lørdag at vi er fornøyd når du har gjør ditt beste. Jeg hadde de ordene i hodet da jeg kjempet meg i mål i finalen i dag. Jeg er godt fornøyd med min egen prestasjon i helgen, og vi skal ta med oss god følelsen til Belgia neste helg.