Andreplass til Østberg

m_ostberg_portugal3.jpgMads Østberg og Jonas Andersson kjørte imponerende i Rally Portugal, og kunne innkassere andreplassen. Løpet ble en skikkelig styrkeprøve, ikke minst på grunn av fredagens kraftige regn og vanskelige forhold. Petter Solberg endte på 4. plass.

Fredagens knallsterke kjøring i vanskelig forhold i Rally Portugal ga Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson et meget godt utgangspunkt foran de to siste dagene av løpet.

– Dette har vært en lang helg. Så vanskelige forhold har jeg ikke vært borte i før, med null sikt og mye vann i veien, sier Østberg.

Fredag endte med en tredjeplass, men allerede lørdag formiddag hadde Østberg hentet inn sekundene og holdt Evgeny Novikov godt bak seg. Søndagens etapper gikk derimot ikke uten dramatikk. Etter å ha gjennomført kun én etappe søndag morgen fikk Østberg motorproblemer og måtte kjøre på kun tre sylindere og tapte tid.

m_ostberg_portugal2.jpg

– Vi måtte kjøre i road mode og kunne ikke pushe i det hele tatt. Så fort vi pushet fusket motoren. På den tredje etappen kunne vi gi mer enn 20-30 prosent gass, sier Østberg.
Etappen var ikke lenger enn 5 kilometer lang, men duoen tapte 10 sekunder.
– Bilen gikk greit inn til service, hvor mekanikerne våre fant ut av problemet, sier Ford Fiesta WRC-føreren.

To andreplasser, en tredjeplass og en fjerdeplass er resultatene Mads Østberg og Jonas Andersson har levert de siste fire VM-rundene de har deltatt på. Det er teamsjef for Adapta World Rally Team, Morten Østberg, veldig fornøyd med.
– Dette viser at det går an å henge med i teten selv med et lite team. Til tross for lite ressurser klarer vi sportslig å kjempe helt øverst, noe vi skal være stolte av, sier Morten Østberg.

Med Østbergs sterke 2. plass i Rally Portugal er fjerdeplassen sammenlagt så langt i årets VM blitt ytterligere styrket og både Østberg og Andersson er fornøyde med helgens gjennomføring.
– Vi er kjempefornøyde med helgens prestasjoner, hvor vi viser at vi kan ta sekunder av Mikko på veldig vanskelige forhold. Det har vært en lang helg, men når det ender med en god plassering er vi godt fornøyde, sier duoen.

p_solberg_por_12_3.jpg

Petter Solberg ledet løpet på fredag da han kjørte av veien og tapte dyrbar tid. Petter fikk 10 minutters tillegg for ikke å ha kjørt de to siste etappene, og han falt ned til 13. plass. Men sterk kjøring både lørdag og søndag førte ham opp på fjerdeplass til slutt, kun 22 sekunder fra Evgeny Novikov på tredjeplass.

-Dette løpet har vært som et eventyr. En fjerdeplass etter alt som skjedde her er egentlig fantastisk. Jeg vær veldig skuffet etter avkjøringen på fredag, og sov nesten ikke natt til lørdag. Det var forferdelig, tett regn, tåke og gjørme. Jeg har aldri kjørt under vanskeligere forhold, sier Petter Solberg.

På grunn av fredagens vær ble bare 19 av løpets 22 fartsetapper gjennomført. Petter vant åtte av disse.
Mikko Hirvonen tok sin første seier for Citroën da han vant løpet. Han gikk også opp i VM-ledelse. Hans teamkollega Sebastien Loeb forsvant ut av løpet etter en rulling på torsdag kveld, men ligger allikevel på andreplass sammenlagt.

Petter Solberg er på tredjeplass og Mads Østberg på fjerdeplass. Jari-Matti Latvala, som også hadde en avkjøring på etappen før Petter på fredag og også hadde mange problemer, havnet langt ned på resultatlisten. Men han vant Power Stage og fikk dermed med seg tre poeng.

Neste VM-runde er Rally Argentina, 26. – 29. april.

Topp 10 Rally Portugal
1. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Citroen DS3, 4t 19min 24.3sek
2. M Østberg/J Andersson NOR Ford Fiesta RS, + 1min 51,8 sek
3. E Novikov/D Giraudet RUS Ford Fiesta RS +3.25,0
4. P Solberg/C Patterson NOR Ford Fiesta RS +3.47,4
5. N Al Attiyah/G Bernacchini QAT Citroen DS3 +7.57,6
6. M Prokop/Z Hr?za CZE Ford Fiesta RS +8.01,0
7. D Kuipers/R Buysmans NED Ford Fiesta RS +8.39,1
8. S Ogier/J Ingrassia FRA Skoda Fabia S2000 +9.00,8
9. T Neuville/N Gilsoul BEL Citroen DS3 +10.29,7
10 J Ketomaa/M Stenberg FIN Ford Fiesta RS +11.44,6

VM-stilling, førere
1. M Hirvonen , 75
2. S Loeb, 66
3. P Solberg, 59
4. M Østberg , 46
5. E Novikov, 36
6. J-M Latvala 28

Team
1. Citroen Total WRT 133
2. Ford WRT 91
3. M-Sport Ford WRT 60
4. Qatar WRT 28
5. Mini WRT 26
6. Citroën Jr WRT 16
7. Adapta WRT 12