Andreplass til Andreas Mikkelsen

a_mikkelsen5.jpgAndreas Mikkelsen kjørte inn til sitt beste resultat for Skoda UK Motorsport i Intercontinental Rally Challenge (IRC) i 2011 med andreplass i Rally Azorene i sin Fabia S2000.

Med Ola Fløene i kartleserstolen, mestret den 22 år gamle nordmannen de våte og glatte grusveier så godt at han ledet løpet to ganger underveis. Han vant seks fartsetapper og var nest raskest på fem av etappene. Gjennom hele løpet kjempet han om seieren mot Skoda-kollega Juho Hänninen. De to var i en klasse for seg, og fulgte hverandre gjennom nesten hele løpet.

Det avgjørende øyeblikket kom på SS14, som med sine 21,94 kilometer var den lengste etappen i løpet. I kraftig regnvær og dårlig sikt tok ikke Andreas noen sjanser, mens Hänninen satset litt mer. Den regjerende IRC-mesteren kom i mål 13,9 sekunder foran Andreas. Fra å ligge 2,7 sekunder bak Andreas, hadde finnen snudd det hele til en ledelse på 11,2 sekunder på et avgjørende tidspunkt av rallyet. Større differanse hadde det ikke vært mellom de to Skoda-førerne i løpet av konkurransen – og kun to etapper gjensto.

Andreas «cruiset» gjennom de to siste etappene for å sikre at hans fantastiske prestasjoner ble belønnet med 2. plass – og hans første pallplass for Skoda UK Motorsport-teamet. Det ble en fantastisk konkurranse for Skoda, for Jan Kopecký sørget med sin tredjeplass for at de gjorde rent bord på seierspallen.
Seieren sørget for at Hänninen overtok ledelsen i IRC, mens Andreas rykket opp til sjetteplass – og Skoda økte sitt forsprang i fabrikkcupen.

– Jeg er fornøyd med innsatsen under Rally Azorene. Hele helgen har vi kjørt fort og vært i stand til å kjempe om seieren. Jeg kunne kjørt fortere mot slutten, men da måtte jeg også tatt større risiko og det var jeg ikke villig til i og med at andreplassen var sikker. Regnet har gjort etappene svært glatte og sikten har til tider vært veldig dårlig. Forholdene var vanskelige, men vi hadde gode noter, gjorde svært få feil og viste at vi kan være med å kjempe om seieren, sier en fornøyd Andreas.

– Skoda UK Motorsport har gjort en fantastisk jobb denne helgen, Ola og jeg har gjort det bra og det har vært et flott resultat for Skoda, med tre biler på pallen, legger han til, samtidig som han gratulerer Hänninen med seieren.

Neste IRC-runde er Rally Zlin i Tsjekkia (26.-28. august).

Totalliste
1. Juho Hänninen / Mikko Markkula (Skoda Fabia S2000) … 2.19.03,8
2. Andreas Mikkelsen / Ola Fløene (Skoda Fabia S2000) …. 42,3 sek
3. Jan Kopecký / Petr Starý (Skoda Fabia S2000) …. 1.46,0 sek
4. Bryan Bouffiers / Xavier Panseri (Peugeot 207 S2000) …. 3. 36,2 sek
5. Patrik Sandell / Staffan Parmander (Skoda Fabia S2000) …. 4.33.3 sek
6. Ricardo Moura / Sandro Eiró (Mitsubishi Lancer) …. 6. 07,0 sek