Andreplass til Bakkerud

a_bakkerud_16_08
Andreas Bakkerud beviste igjen at han tilhører verdenstoppen i rallycross, og tok en sterk andreplass under årets syvende VM-runde i Canadiske Trois-Rivieres.

– Jeg er veldig fornøyd med å stå på pallen i dag – det var jevnt og tett hele helgen, og at vi klarte å stå igjen som en av de tre på pallen er vi veldig godt fornøyd med, forteller Bakkerud som dermed også styrket sin tredjeplass sammenlagt i VM.

Andreas Bakkerud dominerte de to forrige VM-rundene i Hell og Høljes med seirer – og var også med i kampen om seieren i Canada – men helt inn holdt det ikke.  – Vi er der oppe hele helgen, men jeg følte jeg aldri hadde det siste lille på denne banen. Bilen fungerte bra, og jeg følte jeg ikke gjorde mye feil eller, men noen ganger er det bare slik. Da gjelder det å beholde roen og jobbe helt til målflagget, og i dag var det godt nok til en andreplass. Det er jeg veldig godt fornøyd med, forteller Bakkerud.

Lørdag ble han henholdsvis nummer 3 og 5 i de innledende rundene, og også i tredje omgang på søndag ble han nummer 5. I fjerde omgang ble det derimot litt mer krøll: – Jeg fikk til et veldig bra heat, og ledet med en bra margin ut på siste runde, før jeg plutselig satt med hele girspaken i hånden! Da ble det rett å slett litt kaos. Jeg kom meg jo til mål, men tapte alt for mye.

I semifinalen kjørte han smart – og tok seg fra fjerde startspor og opp i ledelsen ganske raskt og den ledelsen beholdt han helt til mål. I finalen var det jevnt ut fra start, men inn i første sving posisjonerte han seg godt og tok seg helt opp i ledelsen. Den holdt han helt til vinner Timmy Hansen kom seg forbi med minst mulig margin ut av alternativsporet.

– Hele helgen har egentlig vært preget av utrolig jevn kjøring. For meg var det 8-10 førere som kjempet om seieren denne helgen, og vinneren Timmy Hansen var egentlig ikke med i finalen engang – han kom inn som reserve i siste sekund.  VM i rallycross holder nå et helt vanvittig nivå – og jeg er utrolig stolt over å kunne være med å kjempe i toppen nok en VM-runde. Den canadiske champisen smakte nesten like godt som den nordiske, gliser Bakkerud.

Bakkerud ligger nå som nummer tre i førermesterskapet, 29 poeng bak Petter Solberg, og 25 poeng bak Mattias Ekstrøm. Neste VM-utfordring er om en knapp måned, i Franske Loheac: – Der er det 70.000 tilskuere på tribunen – og en bane jeg trives utrolig godt på. Og fransk champagne er vel den aller beste, avslutter Andreas Bakkerud.