Andreplass til Bråten

A_Braaten_14
Anders Bråten ble beste norske fører i helgens EM-runde i rallycross for TouringCar i Belgia. Han endte på en andreplass bak hjemmeføreren Filip Baelus.

Også i Belgia var det stor norsk dominans i klassen. Etter de fire innledende omgangene var det Fredrik Salsten som toppet etter to seire og andre- og sjuendeplass. Anders Bråten var nest best, fulgt av Torleif Lona og Kjetil Tangen. Det var altså firedobbelt norsk før semifinalene.

Totalt var det fem norske førere blant de 12 semifinalistene. Bråten vant sin semifinale foran Kjetil Larsen. I samme semifinale endte Kjetil Tangen på 5. plass.
I den andre vant Filip Baelus foran Fredrik Salsten og Torleif Lona. Svenske Daniel Lundh, som åpnet sesongen så bra og leder EM fortsatt, ble slått ut i semifinalen og var dermed ikke i finalen denne gangen.

I finalen ble det hjemmeseier til Filip Baelus i Volvo C30. Bak ham fulgte fire nordmenn på rekke og rad, Anders Bråten, Torleif Lona, Fredrik Salsten og Kjetil Larsen.
I EM-sammendraget krymper Lundh sin ledelse. Hna har 121 poeng, mens Torleif Lona nå har 110. Kjetil Larsen og 97 og Anders Bråten 95. Det er fem norske førere blant de seks beste og to norske blant de 12 beste så langt.

 

TouringCar EM
1.Daniel Lundh, 121
2. Torleif Lona, 110
3. Kjetil Larsen, 97
4. Anders Bråten, 95
5. Fredrik Salsten, 91
6. Tom Daniel Tånevik, 74
8. Per Magne Røyrås, 44
9. David Nordgård, 42
10. Kjetil Tangen, 41
11. Christian Sandmo, 34
12. Ben-Philip Gundersen, 33
17. Atle Vik, 16