Andreplass til Emil Antonsen

E_Antonsen_13_mai2
Emil Antonsen (19) fra Stokke i Vestfold er virkelig inne i en god periode av sin gokartkarriere om dagen. I helgen kjørte han inn til andreplass i KZ2-klssen i WSK-runden i Genk i Belgia.

 

 

Bare to uker etter at han kjørte inn til fjerdeplass i første runde av Europamesterskapet kjørte nittenåringen inn til nok en topplassering denne helgen. Nå var det siste runde av WSK (World Series of Karting) som ble kjørt Belgia, en serie hvor alle de beste i verden møtes. Det kjøres to heat og en finale både på lørdag og søndag, og begge finalene teller i sammendraget. Emil kjørte inn til 6. plass i lørdagens finale, mens det ble andreplass på søndag.

Problemer under kvalifisering

Den andre runden av Europamesterskapet går på akkurat denne banen om fire uker, så dette løpet ble også brukt som en solid test før siste runden av EM. Det ble kjørt trening onsdag, torsdag og fredag, hvor Emil plasserte seg blant de 10 beste hver gang. På kvalifiseringen fredagkveld ble det bare en tiendeplass, noe unge Antonsen ikke var fornøyd med. – Jeg slet med gokarten under kvalifiseringen, jeg hadde ikke nok grep til å kjøre så fort jeg vet at jeg kan. Jeg er bare 3 tiendeler bak vinneren, så det er ikke helt håpløst selv om jeg er litt skuffet akkurat nå.

Lover å gjøre det bedre

Fra tiende startspor i det første heatet ble Emil påkjørt bakfra, og datt nedover i feltet. Etter gode forbikjøringer hentet han oppover igjen, og passerte mållinjen som nummer tolv. I det andre heatet ble det nok en gang påkjørsler i den første svingen, og nok en gang var utgangspunktet meget dårlig. Etter 9 runder passerte Emil målstreken som nummer 10, og nest raskeste rundetid av samtlige.

I den første finalen kom Antonsen seg igjennom den første runden uten å bli påkjørt, og jakten på de foran kunne endelig starte. Med meget rask kjøring og flotte forbikjøringer som det lukter svidd av enda, kjørte Emil inn til en sjetteplass og viktige poeng i sammendraget. – Jeg er fornøyd med farten jeg har, farten og plasseringen henger ikke helt sammen. Det blir vanskelig å gjøre det stort bedre når jeg starter så langt bak, jeg lover å gjøre det bedre i morgen, kunne Emil fortelle etter lørdagens kjøring.

Hjalp teamkompis med å vinne sammenlagt

Fra et sjette startspor i søndagens første heat ble det raskt klart at unge Antonsen virkelig hadde bestemt seg, etter å ha ligget på sjetteplass i et par runder begynte forbikjøringene. Da målflagget ble viftet var Emil nummer tre, bare åtte tiendeler bak vinneren i mål. Det andre heatet ble startet fra tredje startspor, en plassering han holdt fra start til mål med heatet raskeste rundetid.

Finalen sto for tur, og Emil skulle starte i fjerde startspor. Ut av den første svingen var nittenåringen oppe på en tredjeplass, og jakten på andreplassen var i gang. Etter hvert ble det tre førere som fikk en liten luke ned til resten av feltet, Emil lå på en tredjeplass og planla et forbikjøringsforsøk lenge. Når det gjensto 2 runder bremset han seg forbi teamkompis Riccardo Negro, og hentet raskt inn lederen. Det var aldri noen muligheter til å passere lederen, og Emil gikk over mål til en andreplass bare to tiendeler bak vinneren og en ny dose med meget viktige poeng. Etter at alle poengene fra de fire løpene ble lagt sammen, var det klart at det ble en femteplass totalt for Antonsen. – Jeg er kjempe fornøyd, jeg fikk beskjed av teamet om å ikke kjøre forbi Riccardo tidlig i løpet for å hjelpe han å vinne sammenlagt. Det gikk etter planen, men det ødela også mine muligheter til å vinne løpet. Vi har vist at vi er raskest hele helgen, det lover meget godt for EM om fire uker på denne banen, forteller Emil.