Andreplass til Marcus

Danmarks GP på Jyllandsringen
I helgen vendte Junior Team Norway sjåfør Marcus Påverud snuten mot Danmark nok en gang for å delta i årets høydepunkt, Grand Prix Danmark på Jyllandsringen rett utenfor Silkeborg.

Med ca tjue tusen tilskuere på tribunene og flott høstvær lå alt til rette for nok en flott helg i Danmark.

På lørdag formiddag skulle kvalifiseringen kjøres. Her satt Marcus tidlig en tid, men slet tidlig med bremsene noe som gjorde det vanskelig. Tiden han satte holdt til en 7.tid og 7.startspor i første finale.
I første finale kom Marcus litt dårlig ut i starten og tapte noen plasseringer, men i kjent stil biter han tennene sammen for å hente inn plasseringene igjen. Etter mye tøffe fighter ender han til slutt imål på en 6.plass noe som betydde pole position når de seks beste blir snudd for siste finalens startposisjoner.

På søndag skulle den siste finalen kjøres og publikum hadde strømmet til det flotte anlegget for å få med seg all spenningen som ble bydd på iløpet av dagen.
Fra første startspor kommer Marcus godt igang, men blir virkelig jaktet på av de eldre og mer erfarne sjåførene. Det er mye tette fighter og på ett punkt i løpet var Marcus nede på en fjerdeplass, men igjen fighter han seg oppover. I mål kan han konstatere en 2.plass og sin første pallplass i Citroën DS3 Cup.
– Det var en utrolig tøff finale med mye fighting. Det kan man se på bilen også, den har fått noen «battle scares», smiler Marcus.
– At jeg allerede i min første sesong med denne bilen skulle få stå på pallen har bare vært en drøm, men at jeg klarer og gjøre det og også i det største løpet denne sesongen er virkelig stort. Nå er det bare å nullstille seg helt og se frem imot neste løp som går på Rudskogen 12-13 September. Der håper jeg så mange som mulig dukker opp for å heie frem de norske sjåførene, avslutter Marcus Påverud.

Marcus leder nå den norske cupen med 43 poeng og ligger på en 5.plass i den danske cupen før det siste løpet på Rudskogen