Andreplass til Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport, med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, kjørte inn til andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Lørdagens løp var det tredje VLN-løpet for sesongen, men årets første for helnorske Møller Bil Motorsport som deltar med en Audi RS3 LMS i TCR-klassen. Det var kun fem biler i TCR-klassen i lørdagens 4-timersløp, mens det totale antallet som var påmeldt i alle klasser var 193 biler.

-Det var litt skuffende og overraskende at kun fem biler stilte til start i vår klasse, og vi hadde i hvert fall ventet det dobbelte. Men flere, som Hyundais fabrikkteam, valgte å stå over dette løpet. Likevel var det fem sterke team som stilte til start, så for oss spilte det egentlig ingen rolle, sier teamsjef Marius Misfjord.

Nürburgring Nordschleife i Eifel-fjellene viste seg fra sin mest lunefulle side denne helgen, og kvalifiseringen ble vanskelig med skiftende vær og mange ulykker. Møller Bil Motorsport lykkes ikke, og endte med fjerdetid i klassen under kvalifiseringen.

Kenneth Østvold fra Stange startet løpet i kraftig regnvær, og kjørte seg etter hvert opp til en andreplass, men tapte litt til Mathilda Racing med en Seat Cupra TCR i tet. Håkon Schjærin fra Flisa tok så over, mens det fortsatt regnet kraftig. Før det siste stintet til Atle Gulbrandsen fra Hamar, hadde FEV Racing, også de med en Seat Cupra TCR, kommet seg opp på en andreplass. Gulbrandsen tok imidlertid innpå Seat’en, som etter hvert snurret på det våte underlaget. Etter dette dro Gulbrandsen i fra bilen på tredjeplass, men det var for langt opp til lederbilen for å kunne utfordre de om seieren. Mot slutten tørket banen opp, og Gulbrandsen rakk å sette løpets raskeste rundetid i TCR-klassen før alt fokus var på å få de myke regndekkene til å holde på den opptørkende banen.

-Vi er fornøyd med en andreplass i årets første løp. Mathilda Racing som vant var for sterke for oss i dag, men vi hadde god kontroll på de andre konkurrentene. Vi gjennomførte et greit løp, og spesielt gjestemekanikerne våre gjorde en god jobb.

Møller Bil Motorsport skulle etter planen også ha hatt 45 gjester under lørdagens løp, men på grunn av SAS-streiken kom gjestene seg aldri til Tyskland. Det ble heller ikke enkelt for teamet å komme seg hjem igjen på grunn av streiken, så noen kjørte bil helt til Norge, mens andre fikk en natt ekstra i Frankfurt.

Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er VLN5 på Nürburgring den 3. august.

PS: Flere nordmenn deltok i lørdagens VLN-løp. Team Norway-fører Dennis Olsen kjempet om totalseier, men ble til slutt nummer to da teamkameraten hans tapte ledelsen på den siste runden. Team Norway-fører Christian Krognes fikk aldri kjørt fordi teamkameraten krasjet. Men Oskar Sandberg kjørte inn til klasseseier i V5, mens Sindre Setsaas og Inge Hansesætre ble nummer fire i BMW M240i Racing Cup.