Andreplass til Østberg/Eriksen

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen i Citroen C3 R5 kjørte inn til andreplass i Rally Liepaja denne helgen. Rallyet har start og mål i Talsi, Latvia, gikk over 2 dager, 178 km spesial etapper, og er 3 runde av til sammen 6 i Fia ERC – Europamesterskapet i Rally.

Mads og Torstein kjører normalt WRC (VM), og deltar ikke i ERC, men gjorde et nyttig innhopp denne helgen, utenfor konkurranse om EM poeng, men som oppkjøring til WRC som starter igjen med Rally Estland etter Korona stopp fra 3. til 6. september.

Mads og Torstein ble nummer 2 i løpet, som ble vunnet av svensk/norske Oliver Solberg, mens russiske Lukyanok Alexey ble nummer 3.

 

«Jeg er godt fornøyd med løpet,» sier Mads i en kommentar. «Jeg har ikke kjørt rally siden Rally Sweden i februar. Derfor er det om å gjøre å få vekk rattrust fram mot neste VM runde. Samtidig var det første runde med bilen på grus i år, og det var derfor mye som skulle testes før VM starter opp igjen. Kollega Eyvind Brynildsen lånte med velvillig video fra noen av etappene fra i fjor, bortsett fra det var disse veien helt nye for meg. Det er bra når jeg tester. Da plukker jeg lettere opp forbedringspotensial i bilen enn når jeg er på kjente veier. Vi gjorde mange endringer underveis, prøvde det ene og det andre, og jeg fikk de svarene jeg ville. Oppsummert er jeg både fornøyd med løpet, testen og resultatet. Og gleder meg veldig til å komme i gang igjen med VM om ikke lenge.»

Før det skal Mads debutere i Rallycross i neste VM runde, som går i Høljes i Sverige, i en helt nyutviklet elektrisk Citroen C3 i en helt ny elektrisk klasse.

Topp ti
(after 10 stages, 175.83 kilometres)
1 Oliver Solberg (SWE)/Aaron Johnston (IRL) Volkswagen Polo GTI R5 1h27m23.0s
2 Mads Østberg (NOR)/Torstein Eriksen (NOR) Citroën C3 R5 +20.1s
3 Alexey Lukyanuk (RUS)/Dmitry Eremeev (RUS) Citroën C3 R5 +37.2s
4 Eerik Pietarinen (FIN)/Antti Linnaketo (FIN) Škoda Fabia R5 +1m34.1s
5 Craig Breen (IRL)/Paul Nagle (IRL) Hyundai i20 R5 +1m51.3s
6 Emil Lindholm (FIN)/Mikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo +1m53.1s
7 Grégoire Munster (LUX)/Louis Louka (BEL) Hyundai i20 R5 +2m19.7s
8 Mikko Heikkilä (FIN)/Henri Arpiainen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo +2m35.9s
9 Efrén Llarena (ESP)/Sara Fernández (ESP) Citroën C3 R5 +3m23.2s
10 Sean Johnston (DEU)/Alex Kihurani (GBR) Citroën C3 +3m48.1s

Foto:  Citroen Racing/Andrè Lavadinho.