Andreplass til Petter

P_Solberg_16_GB
Det ble andreplass til Petter Solberg i helgens VM-runde på Lydden Hill. Her forteller han selv om helgen i England:

Seier, seier, seier, seier – og annenplass

Jeg nøt en nesten perfekt rallycrosshelg på legendariske Lydden Hill. Helt fram til finalen var vi overlegne, men dekkene holdt akkurat ikke inn til triumf. Selv om jeg så gjerne skulle ha vunnet på Lydden Hill for annet år på rad, er jeg godt fornøyd med annenplass og «status quo» i VM.

Jeg er alltid positiv og liker å starte med det beste. Vi seiret i kvalifisering 1. Så i kvalifisering 2. Og i kvalifisering 3. Vi var «On Fire»! Til fjerde kvalifisering var vi fast bestemt på ikke å vinne… Hvorfor? Fordi vi ville spare på dekkene!

Lydden Hill er en fantastisk bane. Her er tradisjon, entusiasme, stemning og historie printet inn i asfalten gjennom 40 år. Men en ting ikke alle vet, er at Lydden Hill «eter» gummien på dekkene mer enn de fleste andre baner i rallycross-VM. Her gjelder det å være nøye med hvordan man velger å bruke kun åtte dekk.

Vi forsøkte som best vi kunne å komme opp med den sikreste løsningen med tanke på slitasje og eventuelle punkteringer, men måtte dessverre gi tapt til slutt. Selv om vi seiret også i semifinalen, må vi bare stikke fingeren i jorda og innrømme at VM-leder Mattias Ekström hadde en enda bedre dekkplan for finalen.

I finalen var vi raskt ute i starten, men innså allerede på første runde at Ekström var betydelig raskere. Dermed fikk vi aldri noe reelt valg annet enn å sikre annenplassen – hvilket vi gjorde.

Litt skuffende er det å innse at seieren glapp, men samtidig er jeg veldig fornøyd med at vi har hentet inn forspranget Ekström hadde tidligere i sesongen. Svensken har tre seirer på rad, hvilket kun jeg har klart før ham, men bare fem poeng skiller oss i VM-sammendraget. Det er nøyaktig lik stilling som før helgens VM-runde i England.

Jeg er stolt av teamet mitt som har jobbet hardt de siste dagene, ukene og månedene. Vi er bare ørsmå detaljer unna flere seirer enn den ene vi har hittil fra Portugal i sesongstarten. Kampen mot Ekström vil fortsette, og det tenner meg ekstra at den er så intensiv som nå. Vi tror begge at duellen vil vare sesongen ut.

Neste VM-runde er på hjemmebane i Hell om to uker. Jeg tar med meg mye selvtillit fra England. Vi skal jobbe enda hardere for å finne seiersresepten til det løpet.

Resultater

1) Mattias Ekström, Sverige 4.17,809, 2) Petter Solberg, Norge 4.18,951, 3) Timmy Hansen, Sverige 4.20,433, 4) Kevin Hansen, Sverige 4.21,624, 5) Timur Timerzyanov, Russland 4.46,460, 6) Andreas Bakkerud, Norge 4.46,995.

VM-stillingen (etter 4 av 12 runder):
1) Ekström 105, 2) Solberg 100, 3) Johan Kristoffersson, Sverige 70, 4) Sébastien Loeb, Frankrike 63, 5) Toomas Heikkinen, Finland 60, 6) Bakkerud 51.