Andreplass til Røkland

S_Rokland Engan_14_sokndal
Steve Røkland og kartleser Veronica Engan startet denne helgen i Rally Sokndal med sin Peugeot 208 R2, løpet ble kjørt i idylliske omgivelser på meget krevende veier i området rundt Sokndal. Duoen endte til tross for et uhell på den sjette etappen og et tidstillegg som følge av dette på en flott andreplass i 2wd og en tredjeplass totalt.

 

Duoen har ikke tidligere kjørt sammen på asfalt og Steve har heller ikke mye erfaring fra dette underlaget så som et ledd i å utvikle seg og skaffe seg erfaring var Rally Sokndal med sine 115 km med meget krevende asfaltveier et fint alternativ.

– Jeg har jo ikke kjørt så mye asfalt tidligere bortsett fra noen løp i det Britiske mesterskapet så når vi nå kjøpte Peugeoten kjøpte vi også komplett asfaltkit, sier Steve.

 

De 115 km var fordelt på 8 etapper, med 20 minutters service etter annenhver etappe skulle dette bli en hektisk dag. På de fire første etappene var de raskeste tohjulstrekker og nr to totalt mens på den femte prøven var de raskest av alle deltagerne og totalvant denne. Ledelsen var nå på rundt 18 sekunder, inne på den sjette prøven skjer det at de får vannplaning i en oppbremsing og bilen begynner å seile, for å forhindre skader i fronten som helt sikkert hadde medført store skader får Steve svingt bilen med hjelp av håndbrekket, dette igjen gjør at han treffer en sten og slår i stykker bakstillingen, tidstapet blir her 13 sekunder og ledelsen var nå redusert til 5 sekunder.

–Jeg er ganske sikker på at hvis jeg ikke hadde fått bilen over i sladd hadde vi kjørt rett ut og det hadde blitt vesentlig større skader og brutt løp, det var en spesiell følelse å få vannplaning, bilen hadde liksom ikke bakkekontakt og vi var passasjerer begge to sier Steve og fortsetter, heldigvis er mine mekanikere løsningsorienterte og de gjorde en fantastisk jobb med å reparere bakakslingen inne på service, dessverre hadde de noen problemer med utstyret som gjorde at vi kom et minutt for sent ut fra servicen og fikk dermed 10 sekunders tillegg i tiden.

 

To etapper gjensto, de var nå 5 sekunder bak i sammendraget, nå var det bare å gjøre som tidligere på dagen og satse på at det var nok, tiden var igjen raskest av alle deltagerne men ikke nok til å ta tilbake ledelsen og med tre km igjen av løpet var det bare å sikre seg inn til mål uten å ta noen sjangser.

– Vi er fornøyd med løpet sportslig sett, vi var raskeste 2wd på 6 av 8 etapper og på to av disse var vi raskest totalt, jeg er fornøy med dagen og synes at asfalt er gøy å kjøre.

 

Neste løp for Steve og Veronica blir SM runden East Sweden om to uker.