Andreplass til Sindre Furuseth i Rally Liepaja

Sindre Furuseth med kartleser Jim Hjerpe slo tilbake etter nedturen på Gran Canaria, med andreplass i sin klasse i Rally Liapaja i Latvia.

 

Sindre og Jim hadde store forventninger til årets andre grusløp. Rally Liepaja er kjent for sine ekstremt raske grusveier, noe Sindre vet passer han bra.

 

Sindre og Jim startet rallyet på best mulig måte med å være desidert raskest på SS1, 4 sekunder raskere enn neste konkurrent. Men med tidstap både på SS2 og SS5 ble det hele 17 sekunder opp til ledende Ken Torn etter Dag 1:

«Vi startet veldig bra på SS1, men dessverre traff vi en uungåelig stein på SS2 og punkterte et par km før mål. Vi kjørte også av veien da vi punkterte, så vi var heldige som kom oss videre uten mer skader og tidstap. På SS5 gjorde jeg en feil da vi bremset for seint inn i en sjikane og måtte stoppe helt opp. Bortsett fra disse tingene er vi godt fornøyde med dagen og vi ser frem til å kjempe i morgen.» Sa Sindre på 2.plass etter Dag 1.

 

Sindre og Jim var offensive fra morgenen av på Dag 2, men endte med å tape tid istedet for å ta innpå Torn i tet og fokuserte derfor på å holde unna for Steve Røkland i en spennende sekundstrid om 2.plassen Denne vant de til slutt, og kunne innkassere årets andre 2.plass i EM.

«Vi så på mulighetene til å hente inn Ken, men da vi skulle «ta i» endte vi bare med å tape tid, så da rettet vi fokus mot å holde unna for Steve. En utrolig morsom fight og jeg er selvfølgelig glad for å vinne den og ta 2.plassen. Dette resultatet var akkurat det vi trengte etter skuffelsen på Gran Canaria og mesterskapet ERC 3 Junior er helt åpent igjen.» Sa en fornøyd Sindre etter målgang.