Andreplass til Veiby

Ole Christian Veiby ble nummer to i WRC2 på Sardinia, mens Team Norway-kollegaene Eyvind Brynildsen og Mads Østberg tok tredje og fjerdeplassen.

Etter en rally-helg hvor punkteringene nesten sto i kø, kjørte Kongsvinger-gutten allikevel i dag inn til 2. plass i VM-runden på den italienske middelhavsøya Sardinia. – Jeg er veldig fornøyd med å ta andre-plassen i dag, sier Ole Christian. 

 

3 punkteringer og en demper som gikk opp gjennom panseret var med på å forstyrre vinnersjansene, men Ole Christian og kartleser Jonas Andersson ga seg ikke og kjørte seg opp på resultatlistene gjentatte ganger i løpet av helgen.

 

– Det begynte veldig bra på fredag, med ett par etappeseiere, og vi var også raskeste R5 på ett par fartsetapper. Var veldig fornøyd med det. Men med punkteringer så tapte vi mye tid. Vi må se litt på hvorfor punkteringene skjedde, for 2 av de burde absolutt ikke skjedd. På fredag ettermiddag slo også en demper opp gjennom panseret, og da ble det spennende og se ikke bare om vi klarte å fullføre etappen, men også om vi kom oss til service. Så med tanke på alt dette, så er jeg fornøyd med andreplassen. Uten alt dette så burde jo kjøringa ha holdt til seier! 

 

Rally Italia Sardinia startet fredag morgen, og totalt er det kjørt 16 fartsetapper på grus i løpet av helgen. Ole Christian og Jonas følte seg litt fram på SS1, men klinket til med raskeste tid på SS2 og tok ledelsen i klassen. Så ble det ett lite tidstap på SS3 etter en punktering, før det igjen ble raskest tid på SS4 og Veiby klatret til 2plass totalt i klassen.  Etter service ble det en god tid igjen på SS5, men demper-problem ga ett tidstap på over ett minutt på dagens siste fartsetappe og dagen endte på fjerdeplass.

 

Lørdag ble det en ny punktering, men dagen endte likevel på tredjeplass totalt i klassen. Kun 0,4 sekunder bak Eyvind Brynildsen som lå på andre. Med 4 prøver på søndag var det duket for sekundstrid mellom nordmennene, men Veiby tok andreplassen etter første fartsetappe og beholdt den helt til målgang, selv om han innrømmet å ha hatt første-plassen i sikte underveis.

 

– Vi startet dagen med over ett minutt opp til Pontus, men tenkte vi fikk se etter første prøva om det kanskje kunne være mulig å ta igjen han. Klinte til ordentlig på de to neste og tok igjen ganske mye, men skjønte også at det ville bli for mye og ta igjen alt. Men vi prøvde ihvertfall! 

 

WRC2-klassen ble altså vunnet av svenske Pontus Tidemand i en Skoda. Veiby tok andreplassen med sin Hyundai, mens norske Eyvind Brynildsen tok tredjeplass, også han med en Skoda. Mads Østberg, som fikk tekniske problemer på fredag, tok fjerdeplassen i en Citroën.

 

 

Resultat totalt WRC2 Rally Italia Sardinia

1 Tidemand

2 Veiby +28,8

3 Brynildsen +49,7

4 Østberg +2.08,3