Andreplass totalt for Røkland

S_Rokland_14_Tele
Bedre enn dette kunne det ikke gått for Steve Røkland Motorsport under Rally Telemark denne helgen. Sluttresultatet ble en fantastisk andreplass på totallisten og klar klasseseier. I tilleg sikret kartleser Veronica Engan seg NM-gull!

Steve og Veronica var raskeste med 2wd-bil på alle etappene bortsett fra SS5 hvor de ble slått med 0.5 sek.

 

Men størst av alt denne dagen var at teamets kartleser Veronica Engan nå kan titulere seg med NORGESMESTER for kartlesere 2014, hun blir dermed historisk i form av at hun er den første kvinnelige Norgesmesteren for kartlesere.

 

Løpet som ble arrangert av Veronica sin klubb Naf Asker og Bærum Motorsport hadde base i Notodden, 8 etapper skulle kjøres, det skulle være service etter annenhver etappe. De var raskeste lag med tohjulstrekk på de tre første etappene, på den fjerde måtte de se seg slått med et halvt sekund og inn på dagens andre service ledet de klassen med 12,3 sek.

–          Jeg synes vi hadde et greit tempo, vi kjørte fort uten å ta noen risiko i det hele tatt, hvis jeg hadde vært presset kunne vi faktisk kjørt fortere sier Steve.

 

På femte og sjette etappen er de igjen raskeste lag med 2wd og ettersom den argeste konkurrenten må bryte med tekniske problemer leder de plutselig klassen med hele 1 minutt og 52 sekunder. Det var på tide å begynne å sikre plasseringen og inne på service ble det lagt inn 2 reservehjul i bilen med tanke på at de to siste etappene kom til å bli meget røffe, dette skulle også vise seg å bli en realitet.

 

På den lange ss7 som også hadde blitt kjørt tidligere skulle det skje mye, først og fremst punkterer Steve og Veronica etter noen km, ettersom dette skjer tidlig på etappen tar de en riktig beslutning om å stoppe og skifte hjul,  når de kommer til mål på etappen viser det seg at det er flere som har fått punktering, trolig på samme sted, Anders Grøndal var en av disse, i tillegg til punkteringen viser det seg at de har fått skader på bilen som gjør at de må bryte, dette betyr at Veronica nå er en etappe på litt over 5km fra å vinne NM, på den siste etappen, denne etappen går helt smertefritt og de kjører inn til nest beste tid totalt, og dermed er det et faktum at en meget lykkelig Veronica blir Norgesmester for kartlesere i 2014, vi gleder oss stor over dette resultatet. De kjører seg også inn til en oppsiktsvekkende andreplass totalt,.

 

Dette er deres 6 seier av 7 mulige i årets NM, dobbelt gull er et utrolig tilfredsstillende resultat.

– Vi må si oss superfornøyd med denne sesongen, det meste har gått vår vei, litt annerledes enn i fjor kan man si da det meste som kunne gå galt faktisk gikk galt, nå er jeg glad, meget glad faktisk, både over mitt eget resultat og for Veronica, hun har gjort en god jobb i høyrestolen og fortjener denne gullmedaljen sier han.