Andreplass i Ulster Rally

S_Furuseth_16_08
Team Norway-fører Sindre Furuseth med kartleser Jim Hjerpe fra Borlänge i Sverige kjørte i helgen sitt første rene asfaltrally. Ulster Rally går på typiske Nord-Irske asfaltveier og er et vanskelig sted å gjøre sin debut i asfaltrally.

I tillegg til asfalt, kunne grus, gjørme, hopp og gupp vente deltakerne ute på etappene.

 

Sindre og Jim i deres Renault Twingo R2 hadde egentlig ingen forventninger om et toppresultat under Ulster Rally, og tapte da også 19 sekunder på den 18,6 km lange SS1 til den irske føreren Robert Duggan:

«Vi begynte litt for rolig på SS1, det er så vanskelig å vite hvor mye bilen hopper og spretter på de raskeste partiene», sa Sindre i mål på SS1.

 

På SS2 var det mye gjørme dratt ut i veien som skapte en helt annen utfordring for førerne. Her var den norsk-svenske duoen totalraskeste R2-bil: «Jeg prøvde å fokusere ekstra på gode utganger i veidelene hvor det var dratt ut så mye gjørme. Det fungerte tydeligvis, og det er sykt morsomt å ha vunnet en etappe i vårt første asfaltrally!»

 

Utover dette fortsatte den IRM-sponsede ekvipasjen å tape tid til forhåndsfavoritt Duggan, som gikk i mål som vinner etter 215 km fartsetapper. Uansett er Sindre og Jim veldig fornøyde med prestasjonen under til tider ekstremt vanskelige forhold. «Vi er veldig fornøyd med 2. plass. Vi hadde ikke regnet med å holde følge med Robert uansett, så 2. plass er virkelig det beste vi kunne håpet på. Vi har også satt mange veldig gode etappetider da vi har følt oss komfortable nok til å pushe grensene litt, så dette tar vi med oss til Rally Isle of Man», sa Sindre etter mål.

 

Rally Isle of Man går av stabelen 15.-17. september og selv om Sindre og Jim nå ikke har mulighet til å ta igjen Robert Duggan i poengsammendraget og vinne DMACK Junior BRC, ligger duoen på en god andreplass. «Vi skal sikre 2. plassen i mesterskapet på Isle of Man. Det er så mye positivt å ta med seg fra Ulster at vi må bare jobbe godt fram til Isle of Man og se om vi kan bygge på resultatet fra Ulster Rally i helgen.»