Åpner på hjemmebane

Daniel Holten er klar for en ny sesong og åpner sesongen hjemme på Vikedal Motorbane på søndag, i den andre runden i Vestlandsmesterskapet. Deretter blir det kjøring både NM og EM i rallycross i år.


– Etter en lang vinter med mye jobb på bilen, er jeg endelig klar til det første løpet for sesongen her i Vikedal, sier Daniel Holten, som i fjor kunne avslutte med NM-gull i klassen han kjører, supernasjonal inntil 2000 kubikk.
Også i år blir det satsing i NM, i tillegg til at han skal kjøre EM-klassen Touringcar med den samme bilen.
– Det er litt ulike regler i NM og EM når det gjelder bilen, men vi har jobbet med å gjøre den mest mulig optimal for EM-kjøringen, og da kan jeg også  kjøre den i NM uten at jeg trenger gjøre forandringer.

EM serien i Touringcar går i år over tre løp og alt neste helg går den første runden i Belgia. Deretter andre runde på Lånke tidlig i juni før finalen går på Høljes første

helgen i juli.
– Håper at ting klaffer og fungerer i Vikedal, slik at jeg kan føle meg godt forberedt til EM-runden i Belgia helgen etter, sier han, og håper at bilen blir like bra som i fjor etter de endringene som er gjort.
– For meg er det viktig å få kjørt mest mulig på søndag og trent på en god del starter, noe som er vanskelig å få til utenom løp, sier Daniel.

På lørdag var det første test for sesongen på Vikedal Motorbane.
– Fikk kjørt en god del og konstatert at bilen fungerte som den skulle. Noen småproblemer dukker alltid opp og det er greit å få luket dem bort tidligst mulig, slutter Daniel Holten.