Åpnet med seier

B_M_Enge_16_05
Bjørn Magne Moland Enge åpnet sesongen med seier på Vikedal Motorbane på søndag og leder sin klasse i Vestlandsmesterskapet. Nå forsetter forberedelsene frem mot NM- start 14.-15. mai.

Siden i høst har Moland Racing og Bjørn Magne Moland forlatt verkstedet han hadde i Ølen sentrum og flyttet til Moland i Sandeid.
– Vi er tilbake der det startet og dette er basen for løpsbil og team nå, sier Bjørn Magne,  som kan fortelle at det i løpet av vinteren har blitt gjort en god del endringer på bilen.
– Vi har fått nytt reglement til denne sesongen, og vi har jobbet for å optimalisere bilen, ein Ciroen C4, i forhold til dette nye. Mye fokus har vært på vekt, og gjennom å bytte karosseriplater fra plast til karbon, og sette inn en ny og lettere girkasse nærmer vi oss nå en 40 kilo lettere bil. Vi er nær den optimale vekta nå, forklarer han, og legger til at bilen nå også er blitt svart etter at den tidligere har vært rød, med et litt enklere design.
– Da blir det mindre arbeid med lakkeringen om vi skulle få skader på bilen.

Selv om Bjørn Magne kjørte sitt første løp for sesongen på søndag, var bilen likevel med i de to første NM-rundene i bakkeløp i Vikersund forrige helg.
– Olav Fredriksen fra Fredriksen Auto, som hjelper oss med støtdemperne på bilen, kjørte den da og hevdet seg i toppen i begge rundene. Vi gjør dette for å få innspill fra andre hva de syns om bilen, forklarer han.

På søndag var han selv bak rattet da han gikk til topps i sin klasse i Vestlandsmesterskapet.
– Godt fornøyd med hvordan bilen fungerte ute på banen, men vi slet med startene, og dette er noe vi må jobbe med nå frem mot NM-åpningen, sier han, og peker på at målet er å kjøre full NM-serie denne sesongen og være stabil i A-finaler.
-Vi er ikke helt i mål økonomisk med dette ennå, men flere av sponsorene mine er med videre og har vi fått flere nye med på laget, noe jeg selvsagt setter stor pris på. Sponsorer, familie og venner er viktige for å få dette til.