Åpnet sesongen med 3. plass

moller_audi_tt.jpgMøller Bil Motorsport fikk en bra åpning på årets sesong, og kjørte inn til en tredjeplass i sin klasse i lørdagens runde av det tyske langdistansemesterskapet (VLN).

-En god start på sesongen, spesielt med tanke på at vi burde ha vunnet vår klasse i dag hadde det ikke vært for problemer med dugg på frontruta, forklarer teamsjef Øystein Holtet.

For Stian Sørlie gikk det ikke så bra på Nürburgring på lørdag. Han fikk ikke kjørt en eneste runde i 4-timersløpet etter at makker Jörg Viebahn var innblandet i en kollesjon etter 30 minutter. Deres BMW M3 ble så skadet at de måtte bryte løpet.

Det norske Audi TT-teamet startet fra tredje startposisjon, men var raskt oppe i ledelsen da både fabrikksteamet til Volkswagen med Carlos Sainz bak rattet og en Audi A3 fikk problemer. Men etter noen runder begynte det å regne, og etterhvert ble det så mye dugg på frontruta at sjåfør Håkon Schjærin ikke så noen ting.

-Jeg hadde ikke noe annet valg enn å kjøre inn i depotet. Det var uforsvarlig å fortsette.

Mye regn og veldig fuktig luft gjorde at flere team slet med duggen, og Møller Bil Motorsport gjorde en midlertidig forbedring på ventilasjonsanlegget som gjorde at tyske Peter Oberndorfer kunne fortsette. Til tross for å ha tapt mye i depotet begynte teamet å øyne en pallplassering mot slutten, og på den nest siste runden passerte Atle Gulbrandsen en Mitsubishi Lancer Evo 10, og dermed var tredjeplassen et faktum. Rial Racing med en Seat Leon vant klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer i lørdagens firetimersløp.

-Det mest oppløftende i dag var tempoet vårt. Vi var raskere enn teamet som vant, og vi hang også veldig godt med fabrikksteamet til Volkswagen så lenge de var med. Dette lover bra foran 24-timersløpet den 23. mai, avslutter Holtet.

Neste løp for Stian Sørlie er ADAC GT Masters på Assen i Nederland 9.-10. mai med Ascari. Etter en god debut, håper Stian Sørlie på å gjøre det enda bedre. Det blir ytterligere testing med Ascari førstkommende uke for å forbedre bilen ytterligere før dette løpet!