Årets bakkeløps-mestere

Årets Norgesmestere i bakkeløp er kåret. Mesterskapet ble avsluttet på Lillehammer.

Espen Isaksætre, Per Magne Røyrås, Sander Engsvik, Emil Sivesind, Lars Morten Berntsen og Anders Grøndal ble de seks gullvinnerne.

På Lillehammer arrangerte NMK Sør Gudbrandsdal to runder, en på lørdag og en på søndag. Løpet ble kjørt i den kjente VIP-traseen ved Lysgårdsbakken, en populær asfaltrase.

I den minste supernasjonal-klassen, inntil 1600 ccm, var det noe spenning rundt om unge Marius Solberg Hansen kunne klare å ta sitt NM-gull nummer tre for sesongen. Han har vunnet både Rallycross og Racing, men var ikke heldig i andre runde i bakkeløp i Konsmo. Dermed klarte han ikke å nedkjempe Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. Espen vant til slutt med 10 poengs margin til Marius.

I supernasjonal 1600-2000 ccm ble det NM-gull til Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal. Sørlendingen var suveren i årets mesterskap og endte opp med 108 poeng. God margin til Magne Svardal fra NMK Konsmo med 86.

I supernasjonal 2000-2400 ccm ble det gull til NMK Trøgstads Sander Engsvik. Han var fire poeng foran Frode Leirhol, etter at det ble spennende i siste løp på Lillehammer.

I supernasjonal over 2400 ccm ble det NM-tittel til Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen. Han vant suverent foran Herbjørn Haug fra KNA Solør Msp.
I den populære rally 2WD-klassen ble det NM-tittel til Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland. Han hadde en sterk avslutning i de to løpene på Lillehammer, og holdt dermed Søren Snartemo og Olav Fredriksen bak seg.
I klassen for 4WD internasjonale rallybiler ble det NM-tittel nummer 17 gjennom karrieren til Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport. Han tok gullet foran årets rally-mester, Frank Tore Larsen. Lars Martin Stensbøl endte opp med bronse.