Årets første jentesamling

Denne helgen ble årets første jentesamling arrangert, hvor Norges Bilsportforbund har tatt ut fire jenter fra bilsporten som er med på samlingene som arrangeres av Norges Motorsportforbund, og som nå har fått navnet SparXX Academy. Her er en rapport fra helgen.

Årets første av tre samlinger er unnagjort – med stor suksess! Samlingen hadde fokus på merkevarebygging, hvor jentene har fått en innføring i hvordan de kan bygge seg selv som en attraktiv merkevare for sponsorer og samarbeidspartnere.

Samlingen har derfor inneholdt en gjennomgang av sosiale medier og hvordan de forskjellige kanalene burde brukes. Innholdet deres i kanalene er viktig for å gjenspeile deres verdier og inspirere andre, samt gjøre seg selv attraktiv for fremtidige sponsorer.

Lørdag kom også SparXX Academy sin samarbeidspartner Sereluna menstruser innom og presenterte sitt produkt. Sereluna har gitt jentene et unikt produkt som kan løse en hygienisk utfordring for de når de er på trening eller konkurranse. Jentene får også verdifull trening i hvordan fremme en samarbeidspartner i sosiale medier.

Hvordan skrive en sponsorsøknad og fremstille seg selv ble det også gitt en innføring i. Dette engasjerte gjengen utrolig mye og jeg måtte minne de på at klokken var 22. Kanskje på tide å ta kvelden? Når hele lørdag kveld går til dette sier det sitt om hvor ivrig årets gruppe er.

Ett av målene for året er at jentene skal jogge 10km på årets siste samling. Vi skal gjøre en del ut av dette, og det kommer ikke til å skje ubemerket. Mer info om dette kommer nærmere. Derfor har jentene fått en grundig og praktisk innføring i jogging, både langturer og intervaller. De er nå godt rustet med læring for videre trening hjemme.

Samlingen ble avrundet med innføring i struktur. Jentene har derfor lært hvordan de kan ta litt mer kontroll på egen hverdag ved å bruke kalenderen på telefonen som et hjelpemiddel. Hvordan rydde i mailen sin og bli kvitt irriterende nyhetsbrev var også noe de satte stor pris på.

Dermed har nok en samling spesifikt for jenter gitt god uttelling for motorsportens fremtid. Det har vært mange engasjerende samtaler på tvers av grenene, og alle jentene har fått nye kontakter, mer kunnskap og personlig utvikling.

 

MVH

Anette Fjeld – Prosjektansvarlig SparXX Academy