Årets første jentesamling

Også i år har Norges Bilsportforbund et samarbeid med Norges Motorsportforbund om egne samlinger for kvinnelige utøvere, og i helgen som var gikk årets første samling av stabelen.

NBF har fire plasser på disse jentesamlingene, og her følger en rapport fra prosjektansvarlig:

Jenteprosjektet 2023 gjennom NMF er i gang, hvor også NBF ble invitert til å inkludere sine jenter. Til sammen er det tildelt plass til 16 jenter som bor spredt over hele landet, fordelt på 8 forskjellige grener. Første samling hadde tema om grunnleggende fysisk trening tilpasset motorsport.

Ofte blir man målt i resultater, men denne gruppen blir målt etter innsats. Jenter har kommet til motorsporten for å bli og det er absolutt plass til flere. Denne gruppa er en start på en langtidsplan hvor norske jenter skal vokse og utvikle seg i trygge omgivelser. De skal ta store steg videre i sine grener og sammen blir vi sterkere, det skal banes vei videre for de kommende generasjoner.

Jentene fikk raskt god kontakt med hverandre, svetteperlene rant med tyngdekraften og det var mye andpusten latter. For å kunne gi jentene et treningsgrunnlag tilpasset de ble PT Lise Soli leid inn. Kvinne- og mannekroppen er forskjellig og dermed må den fysiske treningen også tilpasses.

Det ble gitt grundig opplæring i oppvarming, koordinasjon, skadeforebyggende trening og teknikk på noen styrkeøvelser. Jentene var veldig flinke til å hjelpe hverandre og heiet høylytt i øvelser. Det ble dannet gode vennskap på tvers av landet og samlingen ga et godt grunnlag for flere samlinger som kommer gjennom sesongen.

Neste samling er allerede lørdag 3 juni. I august skal jentene på fjelltur og flere andre samlinger er under planlegging. Med en så engasjert gjeng som dette er det jo ingen problem med inspirasjon og innspill fra jentene selv til å skape et godt miljø for jenter i norsk motorsport.

Mvh

Anette Fjeld – jenteprosjektansvarlig