Årets første pallplass for Krognes

Christian Krognes (27) fra Hamar fortsatte den sterke trenden sammen med Walkenhorst Motorsport og fullførte årets fjerde løp i den tyske VLN serien med en pallplass. Krognes og teamkompisene Matias Henkola og Michele Di Martino kjempet om seieren gjennom hele løpet, men en mislykket dekkstrategi i løpets første time gjorde ambisjonene om en seier vanskelig.

Krognes startet også helgen sterkt da han kjørte inn til tredjeplass på kvalifiseringen lørdag morgen, kun åtte tideler bak lederen i en Porsche.
«Kvalifiseringen var utfordrende ettersom vi hadde gulflaggssoner med fartsrestriksjoner flere steder på banen på den avgjørende runden. Heldigvis var vi ikke langt unna teten, og et tredjespor er egentlig helt perfekt for et firetimers løp. Teamet ønsket å gå for en offensiv dekkstrategi med myke dekk, og målet ble derfor å angripe de to i front så fort jeg fikk sjansen» – forklarer Krognes.

Krognes startet løpet i teamets BMW M6 GT3 og fulgte de to foran til døra de to første rundene, før dekkene fikk merke farten som ble satt tidlig i løpet. Teamet korrigerte derfor strategien og tok inn Krognes allerede før den første timen var over, som frustrert måtte se at de hardeste konkurrentene nå hadde nærmere et halvt minutt i forsprang.

«Vi hadde over 40 grader i asfalten, og bakdekkene nærmest kokte mot slutten. Det gjaldt bare å begrense skaden og sende Matias ut med nye, hardere dekk så raskt det lot seg gjøre»

Henkola og Di Martino kjørte deretter to sterke stint og holdt stand mot fabrikksbilene som lå like foran. Da Krognes gikk inn i bilen for den siste timen lå teamet på en tredjeplass, stadig ca 30 sekunder bak lederen Falken Motorsport – også i en BMW M6 GT3. Seks sekunder foran Hamar-gutten lå i midlertidig andremann Manthey Racing med Romain Dumas bak rattet, og jakten startet umiddelbart. Etter to runder satte han løpets raskeste runde og var like bak franskmannen i Porschen, og selv om Krognes satte et voldsomt press på den tidligere Le Mans vinneren holdt det akkurat ikke til å knipe andreplassen i mål.

«Det var litt av en fight. Dessverre løsnet panseret mitt etter at en bolt knakk i motorrommet allerede på den tredje runden, og teamet ba meg derfor unngå vindskyggen til Dumas for å ikke miste hele panseret før mål. Det gjorde det vanskelig for meg å komme forbi, men jeg prøvde absolutt alt likevel. Uansett var dette en god helg samlet sett for teamet, da vi viste at vi har fart til å kjempe med fabrikksteamene her nede. Målet er helt klart å kjøre inn til seiere i løpet av høstsesongen» – avslutter Krognes.
Løpet ble vunnet av Falken Motorsport, i overkant av 30 sekunder foran duoen som kjempet om andreplassen. Neste løp for Hamar-gutten er et av årets store høydepunkter på GT-racing kalenderen, nemlig 24-timersløpet på legendariske Spa-Francorchamps den siste helgen i juli.