Årets høydepunkt for Sverre Isachsen

S_Isachsen_14_juni
Sverre Isachsen er klar for årets høydepunkt når han skal konkurrere i X Games, som sendes direkte på NRK og til TV-seere over hele verden lørdag.

 

Etter å ha blitt arrangert i Los Angeles i 10 år har X Games nå flyttet til Austin i Texas, og alle øvelser skal foregå på racerbanen Circuit of the Americas, som også er vertskap for USA Grand Prix i Formel 1. Rundt på den permanente racerbanen er det bygget provisoriske anlegg for alt fra skateboard til motocross, og på rallycrossbanen vil norske Sverre Isachsen være en av forgrunnsfigurene.

 

– X Games er høydepunktet i min sesong, og det mest prestisjefylte løpet vi kjører i Global Rallycross. I fjor tok jeg bronse i Los Angeles, og målet er å gjøre det enda bedre i år, sier Sverre Isachsen.

 

43-åringen fra Hokksund deltar som eneste nordmann i det USA-baserte mesterskapet Red Bull Global Rallycross, hvor han er fabrikksfører for Subaru. I årets første løp som gikk sammen med Top Gear-festivalen på Barbados ble det en sjetteplass på sjåføren fra KNA Eiker.

 

– Vi viste et godt tempo på Barbados, men jeg var uheldig da jeg ble påkjørt av Nelson Piquet Jr. i finalen. Jeg får håpe jeg er mer heldig i Austin til helgen, sier Isachsen som allerede har vært i Texas i flere dager sammen med venner og familie.

 

Vinner av åpningsløpet på Barbados ble den tidligere Formel 1-føreren Scott Speed, og han er også en av favorittene til helgen. Men også førere som Ken Block, Tanner Foust og Brian Deegan er ventet å kjempe i toppen. I tillegg kommer det flere sterke gjesteførere som ekstremsportlegenden Travis Pastrana, samt Liam Doran og Toomas Heikkinen som vanligvis deltar i VM i rallycross.

 

– Travis Pastrana blir min teamkamerat i Subaru sammen med Bucky Lasek i helgen. Det blir morsomt og gjør at vårt team kommer til å få ekstra mye oppmerksomhet.

 

Norske seere kan se lørdagens løp direkte på NRK3 klokken 19.30.

 

– Det betyr selvsagt mye for meg at alle våre norske fans kan se løpet direkte på NRK. Det vi holder på med i USA havner litt i skyggen av det nye verdensmesterskapet, men på lørdag har alle muligheten til å se at nivået er vel så høyt i GRC som i VM. Og jeg lover å gjøre alt for å imponere foran norske TV-seere, avslutter Sverre Isachsen.