Årets høydepunkt for Roar Lindland

Matteo Cairoli (I) Porsche Mobil 1 Supercup Monaco 2015

Roar Lindland (38) fra Lyngdal kjører i år både Porsche Carrera Cup France og den internasjonale Porsche Mobil 1 Supercup. I sistnevnte mesterskap kjører han for det tyske teamet MRS GT Racing, og til helgen er det klart for årets andre runde i Monacos gater.

– Åpningsløpet i Barcelona fungerte ganske greit, og jeg tror jeg hadde tatt poeng og blitt blant de femten beste hadde det ikke vært for at jeg fikk en straff etter en forbikjøring under gulflagg. Derfor håper jeg å komme i mål blant de femten beste og ta poeng denne helgen, forklarer Roar Lindland.

Det var Matteo Cairoli som vant åpningsløpet i Barcelona foran Sven Müller og Matthieu Jaminet. Disse tre er favoritter også i Monaco, og en annen som stiller til start er norske Dennis Olsen, som vanligvis kjører i den tyske Porsche Carrera Cup.

– Det er gøy at i er to nordmenn til start. Selv har jeg kjørt i Monaco en gang tidligere, og det er en ubeskrivelig opplevelse. Gjør man en eneste feil så er det slutt og man havner  rett i autovernet, så det gjelder å holde tunga rett i munn.

Ikke bare er Monaco Grand Prix vanskelig, men det går også for å være verdens mest glamorøse idrettsarrangement, hvor kjendisene og milliardærene følger løpet fra sine luksus-yachter i havna. Og glamorøse omgivelser passer det selvsagt godt med et startfelt fullt av Porsche 911.

Helgen starter med trening torsdag klokken 17.30, mens kvalifiseringen kjøres lørdag klokken 09.45. Løpet kan du se direkte på Viasat Motor og Viaplay søndag fra klokken 09.40. Eurosport sender løpet tirsdag klokken 23.30.