Årets siste løp

moller.jpgMøller Bil Motorsport er klare for årets siste løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN på lørdag.

Det helnorske Audi-teamet kjørte inn til en fjerdeplass i klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer sist, og håper å kjempe om en pallplassering i finaleløpet.

– Vi hadde ikke marginene på vår side sist, men vi gjennomførte et veldig godt løp. Derfor er en pallplassering mulig til helgen, selv om konkurransen er tøff, sier sjåfør og teamsjef Håkon Schjærin, som kjører sammen med Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold.

Det er først og fremst teamene LMS med en Volkswagen Scirocco, Raeder med en Audi TT og Kissling med to Opel Astra som er de tøffeste motstanderne i klasse SP3T. Alle disse teamene har støtte fra bilfabrikkene, og har både raskere biler og større ressurser enn Møller Bil Motorsport. Likevel har nordmennene vunnet et av løpene denne sesongen, og de er vesentlig raskere enn andre konkurrenter som kjører med biler som Seat Leon, Audi A3, Subaru Impreza og Mitsubishi Lancer Evo 10.

Møller Bil Motorsport er også det eneste teamet som har med seg noen nye gjestemekanikere på hvert løp. Dette er mekanikere fra Møller Bil forhandlerne i Norge som på ulike måter har gjort seg fortjent til å være med som mekanikere på verdens råeste racerbane.

– Mange av konkurrentene blir overrasket når vi forteller dem at vi har med nye mekanikere hver gang, siden vi har så gode depotstopp. Men det viser seg gang på gang at gjestemekanikerne våre gjør en glimrende jobb, sier Schjærin.

I tillegg til gjestemekanikerne har Møller Bil Motorsport en fast stab av mekanikere som består av Leif Erik Vik, Ted Trønnes, Frank Johansen, Thomas Skybakkmoen, Stian Skårsmoen og Kjetil Finstad. I tillegg har teamet en rekke personer som jobber med hospitality og gjester, noe som gjør at det er nesten 20 personer, hovedsakelig fra Møller Bil, som utgjør teamet på hvert løp. I tillegg kommer et femtitalls gjester fra Møller Bil og teamets samarbeidspartnere.

Lørdagens løp begynner klokken 12.00, og kan sees på Sport1 (tidligere DSF) den 8. november klokken 17.30. Man kan også følge løpet på www.vln.de eller ved å sende tekstmeldingen «r4live» til 2077