Årets siste på Nürburgring

mollerbil-2.jpgMøller Bil Motorsport setter igjen kursen for tyske Nürburgring, og årets siste løp som går av stabelen på den 25 kilometer lange banen på lørdag.

Anledningen er sesongfinalen i det tyske langdistansemesterskapet VLN, som arrangerer alle sine løp på verdens lengste racerbane. Lørdagens løp varer i fire timer, og starter klokken 12.00.

-Til tross for at vinteren har kommet noen steder i Norge er det fortsatt mulig å kjøre racerbil i Tyskland, og det er enn så lenge meldt bra vær til helgen. Været på Nürburgring er imidlertid ekstremt uforutsigbart, men vi håper det ikke skal regne, forteller Håkon Schjærin som er en av tre sjåfører sammen med Atle Gulbrandsen og Christian Krognes.

Det forrige VLN-løpet for to uker siden var preget av skiftende værforhold, og Møller Bil Motorsport mistet en pallplassering på grunn av for mange depotstopp. For mens det norske Audi-teamet valgte å skifte dekk etter forholdene, var det noen av konkurrentene som fullførte hele løpet på regndekk, og det viste seg å være det smarteste.

-Det var umulig å forutse været sist, og det kunne like gjerne vært vi som hadde truffet best på vårt dekkvalg. Hadde sola vært på himmelen i mer enn de fem minuttene den skinte, så hadde sannsynligvis vi kommet på pallen. I stedet begynte det bare å regne mer, men slik er det i racing. Man er nødt til å ta noen valg, og enten så lykkes man eller så lykkes man ikke. Det positive sist var uansett at bilen fungerte utmerket, og at både mekanikere og førere gjorde en god jobb, sier Schjærin.

Møller Bil Motorsport kom på tredjeplass i VLN-løpet i september, og kjemper normalt sett om en pallplassering. Så hvis været blir bra på lørdag kan alt skje. Som alltid har Møller Bil Motorsport med seg fire gjestemekanikere i tillegg til sin faste mekanikerstab fra ulike Møller Bil-verksteder i landet. Denne gangen kommer gjestemekanikerne fra Møller Bil Gjøvik, Møller Bil Horten og Møller Bil Kongsvinger. I tillegg er det med 40 gjester som er vinnere i en servicemarkedskonkurranse i Møller Bil. Dette er representanter fra de 15 beste forhandlerne innen servicesalg og kundetilfredshet i Møller Bil.

Møller Bil Motorsport kjører en Audi TT 2,0 TFSI i klasse SP3T, for biler med 2,0 liters turbomotorer. De tøffeste konkurrentene deltar med biler som Audi TT, Audi A3, Volkswagen Scirocco, Volkswagen Golf, Seat Leon, Opel Astra, Subaru Impreza og Mitsubishi Lancer. Flere av teamene har fabrikkstøtte, men Møller Bil Motorsport er konkurransedyktige med sin TT som har over 350 hestekrefter. Møller-teamets rekord på 09.00.5 på den 24,4 kilometer lange banen er den nest raskeste rundetiden som noen gang har vært satt i denne klassen, og har en snitthastighet på 162 km/t.

-Vi fokuserer som alltid på våre arbeidsoppgaver, og håper å fortsette den fine utviklingen vi har hatt i de siste løpene. Det er ekstra motiverende for oss som er faste i teamet å utdanne våre ferske gjestemekanikere best mulig gjennom helgen, og vi håper det er motiverende for både gjestemekanikere og gjester å komme så tett innpå et av Norges mest profesjonelle racingteam også.