Årets siste test for Ebbesvik

t_ebbesvik_2010.jpgThor-Christian Ebbesvik gjennomførte årets siste test før sesongstarten i Le Mans Series på torsdag. På søndag skal han dele opplevelsen i Formel 1 Studio på Viasat Sport.

Bergenseren Thor-Christian Ebbesvik skal i år kjøre Le Mans Series og 24-timersløpet på Le Mans i LMP2-klassen, og torsdag denne uken var 26-åringen på Snetterton i Storbritannia for å gjøre den siste finpussen før sesongen starter på franske Paul Ricard neste helg.

-Vi har fått en ny bakvinge, nye sidepods og mye annet nytt på aerodynamikken som jeg skulle teste ut. Blant annet har vi økt topphastigheten med rundt 10 km/t, og det kan bety mye på de raske banene. Nå er ikke Snetterton noen ideell bane å teste en LMP2-bil på, men det var likevel en nyttig test.

Den norske racerføreren kjører for Team Bruichladdich i en Zytek 09Sb i LMP2-klassen sammen med førerne Tim Greaves og Karim Ojjeh. Konkurransen i klassen er tøff, men Ebbesvik tror teamet kan kjempe om pallplasseringer.

-Det er spesielt to team jeg tror er for raske for oss til å begynne med i sesongen, men etterhvert tror jeg vi kan kjempe om pallplasseringer. Og i 24-timersløpet på Le Mans gjelder det jo å holde seg unna trøbbel. Gjør man det kan alt skje. Dessuten ser jeg på denne sesongen som en veldig god mulighet for meg til å vise meg frem i sportsvognsmiljøet. Så langt har jeg vært langt raskere enn mine to teamkamerater på testing.

Før debuten i Le Mans Series skal Thor-Christian Ebbesvik være studioekspert under studiosendingen i forkant og etterkant av Formel 1-løpet Malaysia Grand Prix på Viasat Sport. Sendingen starter søndag klokken 09.30, og der skal Thor-Christian dele litt av sin formelbilserfaring.

-Jeg kjenner til flere av de som er i Formel 1, og har blant annet kjørt mot Jaime Alguersuari. Det skal bli morsomt å være med i TV-sendingen.