Årsbeste av Henrik i Streets of Toronto

H_Furuseth_13_juli
6. og 7. runde i USF2000 Championship ble forrige helg kjørt i bygatene i storbyen Toronto, Canada. Dette var Junior Team Norway-føreren Henrik Furuseths første løp i Canada, og det endte med 4. og 6. plass.

Siden dette også var et IndyCar-arrangement kom det rundt 200.000 tilskuere i løpet av helgen. Med temperaturer opp mot 36 °C i stekende sol, var det en varm og fysisk ekstra krevende helg.

Henrik Furuseth fra Råholt og NMK Gardermoen kjører den amerikanske formelbilserien USF2000, som er første trinn på ”Mazda Road to Indy”, det offisielle programmet til IndyCar for unge førere med stipend til serievinnerne på alle nivåer. Dette gjør seriene i programmet populære og nivået er høyt.

Løpsuken begynte torsdag morgen med et veldedighetsarrangement med ”Racing for Kids”, der noen utvalgte førere besøkte et barnesykehus. ”Det var stort å bli valgt ut til å besøke de syke barna og tilbringe tid med de på sykehuset i Toronto. Vi snakket med barna om racing, signerte autografer og lot de sitte i vår utstillingsbil”, sa Henrik etter besøket som gjorde stort inntrykk.

Morgenen etter var USF2000-bilene først på banen for sin første treningsomgang. De to treningsomgangene de fikk før kvalifisering gikk bra, men det var vanskelig å finne et bra oppsett på bilen for kvalifiseringen da grepet på banen endret seg mye utover dagen. Gummi fra dekkene til IndyCar og de andre seriene som kjører gir bedre grep. Dette blir spesielt merkbart i gatebaner hvor det ikke er gummi fra før. I kvalifiseringen hadde Henrik en bra bil og kvalifiserte seg som nr. 5 og fikk dermed femte startspor i det første løpet.

I Race 1 hadde han en veldig god start og kom seg umiddelbart opp til 4. plass. Allerede noen runder etter avanserte han èn plass til og lå an til en pallplass. Han klarte å skaffe en luke ned til fjerdeplassen og hadde god kontroll på tredjeplassen, men dessverre var det en krasj lengre bak i feltet og Safety Car kom ut på banen med bare to runder igjen. Banemannskapet ryddet banen fort, og det var klart for restart med en runde igjen å kjøre. ”På siste runden gikk jeg for andreplassen, men ble sperret og falt isteden ned til fjerdeplass samme runde. Litt skuffende å være så nærme pallplass, men samtidig fornøyd med årsbeste og bra med poeng i mesterskapet”, sa Henrik etter løpet.

Dagen etter ble ett nytt løp kjørt, men det gikk ikke så bra for Henrik. ”Jeg startet i fjerde startspor, hadde en utrolig dårlig start fra ytre spor og falt helt ned til 10. plass. Jeg kjørte meg raskt opp igjen til 6. plass og var på hugget, men var dessverre involvert i en liten krasj og kunne ikke fullføre løpet”, sa en skuffet Henrik etter å ha brutt løpet.

Henrik er alt i alt fornøyd med innsatsen og farten gjennom helgen, og har fått bevist at han kan være med å kjempe om topplasseringer.

Neste løp går allerede om to uker den 3.-4. august på banen Mid-Ohio, og det er en ‘’tripleheader’’. Det vil si at det skal kjøres hele tre løp på en helg. Også dette arrangementet kjøres i samme arrangement som IndyCar.