Årsbeste av Mats Lysen i Ungarn

mats-lysen_port_jun_2010_500.jpgMats Lysen (18) presterte årsbeste da han kjørte inn til 8. plass i dagens EM-runde i rallycross i Ungarn. Fjorårets Europamester i divisjon 1A skynder seg langsomt mot toppen i rallycrossens «keiserklasse».

-Jeg er veldig godt fornøyd med helgens løp, for denne gangen hadde vi mye småtrøbbel med bilen. Til tross for dette blir det den beste plasseringen så langt i år, så rent kjøremessig var det en stor opptur, sier en meget godt fornøyd Mats Lysen som kjører for KNA Solør Motorsport.

Med sin firehjulsdrevne Ford Fiesta med godt over 500 HK under panseret åpnet han med sjette beste tid i den første innledende omgangen på Nyirádi Motorsport Centrum i Ungarn.

-Det var jeg jeg veldig godt fornøyd med, for da måtte jeg virkelig slite. Servostyringen kuttet ut, og det er ingen lett oppgave å kjøre en divisjon 1-bil uten servostyring, sier Lysen.

I den andre omgangen måtte han bryte etter at han fikk ødelagt et hjuloppheng foran. I den tredje omgangen kjørte han inn til 9. plass, og dermed var han kvalifisert til 4. startspor i B-finalen.

-Jeg hadde en god start i finalen, men det hadde et par av konkurrentene også. Jeg kom ut på tredjeplass, gikk rett i alternativsporet slik at jeg falt ned til fjerdeplass, før jeg avanserte til tredjeplass igjen mot slutten. Også i finalen kuttet servostyringen ut noen ganger, så jeg driftet litt langt ut i noen svinger, kan Mats Lysen fortelle.

Det var Jos Kuypers fra Nederland som vant B-finalen foran britiske Liam Doran. I A-finalen var igjen Sverre Isachsen best og sørget for ny norsk seier.

Sammenlagt i EM ligger nå Mats Lysen på en 8. plass. Denne plasseringen deler han med veteranen Ludvig Hunsbedt.

Mats Lysen, som er med på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og en del av forbundets Junior Team Norway. Han skal kjøre hele EM-serien med sin Ford Fiesta i år. Nå er det en måneds pause i EM-sirkuset før man inntar Sverige, Värmland og Höljes. Det blir årets høydepunkt for Mats Lysen.

-Det blir jo som hjemmebane å regne for meg som bor i Kongsvinger, så jeg ser frem til det løpet. Det er også alltid tusenvis av nordmenn på tribunen og med de norske resultatene vi har hatt i EM i det siste så er nok interessen i Norge mindre enn tidligere, mener Mats Lysen.

Resultater, 1. EM-runde divisjon 1, Ungarn
1. Sverre Isachsen, NOR, Ford Focus
2. Michael Jernberg, SWE, Skoda Fabia
3. Kenneth Hansen, SWE, Citroën C4
4. Stig-Olov Walfridsson, SWE, Renault Clio
5. Jos Kuypers, NL, Ford Focus
6. Ludvig Hunsbedt, NOR, Ford Focus
7. Liam Doran, GB, Citroën C4
8. Mats Lysen, NOR, Ford Fiesta

12. Guttorm Lindefjell, NOR, Skoda Fabia
15. Morten bermingrud, NOR, Citroën C4

EM-stillingen Div. 1 (etter 4 av 10 runder)
1. Sverre Isachsen, NOR, 74
2. Michael Jernberg, SWE, 65
3. Kenneth Hansen, SWE, 58
4. Liam Doran, GB, 53
5. Stig-Olov Walfridsson, SWE, 37
6. Andreas Eriksson, SWE, 29
7. Jos Kuypers, NL, 29
8. Mats Lysen, NOR, 24
8. Ludvig Hunsbedt, NOR, 24
10. Kevin Procter, GB, 21