Årsbeste for Aasen i VM Rally Frankrike

I helgen M_Aasen_13_okt
kjørte Marius Aasen og kartleser Marlene Engan inn til fjerdeplass i årets andre asfaltrally i Junior WRC, Rally de France Alsace. Gjennom helgen har de hatt god progresjon, og avsluttet det hele med etappeseier på den siste ordentlige etappen på 20 kilometer.

 

Rallye de France startet torsdag 3. oktober med en publikumsetappe på 4,55 km midt i sentrum av vertsbyen Strasbourg nordøst i Frankrike.

 

Fredag morgen var det klart for seks krevende etapper, hvor været allerede skulle spille inn på valg av dekk.

 

– Vi startet litt rolig i løpet, men fikk ganske raskt en god følelse. Det var krevende for oss å finne ut hva man skulle velge av dekk da været var ganske ustabilt, men ut i fra tidene våres, tror jeg vi valgte ganske riktig, forteller 21-åringen Marius Aasen fra Hønefoss.

 

Årets andre strekkeseier

Nivået i Junior WRC er høyt, og med lite erfaring på asfalt hadde Aasen et mål for helgen, nemlig å senke mer erfaring. Raskt utover i løpet gikk også tidene i riktig retning. Av 14 kjørte etapper var de inne blant de tre beste på hele seks etapper, og åtte ganger blant de fire beste. Nesten alle av lørdagens syv etapper ble kjørt i regn eller på vått føre, noe som duoen så ut til å like.

 

– Jeg er veldig fornøyd med progresjonen gjennom løpet. Vi har kjørt et sikkert løp fra start til mål, men var uheldig med en punktering og tapte tid på det. Vi ødela også bakstillingen på SS3, som også ga litt tidstap. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med innsatsen vår i løpet, og vi har nådd målet vårt, sier Aasen.

 

Nå ser de frem mot det avsluttende løpet i Junior-VM, RallyRACC-Rally de Espana allerede om tre uker.

 

– Denne gangen skal vi juniorene få kjøre hele løpet. Det vil bestå av tre dager på asfalt, og den siste dagen vil gå på grus. Dette gjør at vi raskt må omstille oss fra asfalt til grus, og den utfordringen ser jeg virkelig frem til, avslutter Aasen.

 

Kampen om tittelen juniorverdensmester ble også avgjort i Rally Frankrike. Den gikk til svenske Pontus Tidemand, som også deltok i serien i fjor (tidligere WRC Academy).

Foto: McKlein